На изискано събитие в зала "Мусала", хотел "Хилтън", Nokia Bulgaria представи два от новите цветни смартфони на финландската компания. Продуктите са изключително достъпния Lumia 520 и социалния Lumia 720. И двата телефона са с операционна система Windows Phone 8.

Росен Петков и Калоян Канов от Nokia демонстрираха възможностите на двете устройства. 520 и 720 също разполагат с офлайн навигация Nokia HERE с картографски изображения от Bing. Освен това камерите на цветните Lumia телефони са оборудвани със специалните, характерни за Nokia филтри и вграденото приложение Cinemagraph.

Lumia 720 разполага с 6,7-мегапикселова камера с Carl Zeiss леща и 4,3-инчов дисплей със свръхкапацитивност, която позволява работа с маникюр или ръкавици. Nokia го позиционират в портфолиото си между хитовия Lumia 820 и достъпния Lumia 620.

Lumia 520 на свой ред е с 5 MP камера без светкавица и 4" дисплей. Финландската компания се надява на високи продажби на устройството в най-достъпния клас.

И двете устройства са с Windows Phone 8, приложението за допълнителна реалност Nokia City Lens, Bing търсачка и браузър Internet Explorer 10. В Marketplace пък има достъп до близо 150,000 приложения.

A разбрахте ли за новия флагман Nokia Lumia 925 с алуминиев корпус?

Тагове: