Новият HTC One флагман за 2015 г., чиито снимки изтекоха в интернет преди броени дни, получи още няколко кадъра, които ни показват неговата визия. Новите снимки идват от Phandroid, които твърдят, че са от един "доверен и надежден източник, близък до тайванската компания".

Източникът предоставя и подробности относно спецификациите. Според този човек окончателните характеристики на One M9 са: 5-инчов 1080p екран, 3 GB оперативна памет, Snapdragon 810 SoC, Adreno 430 GPU, 20.7-мегапикселова задна камера (вероятно на Sony) и UltraPixel-на 4 MP камера отпред. Батерията е 2840 мАч, а софтуерът Android 5.0, върху който е поставен последният Sense интерфейс, 7.0.

Интересното е, че HTC не се отказва от UltraPixel-овата камера, въпреки че от нея имаше доста оплаквания. Задната камера най-вероятно ще е със сензор на Sony, но е възможно от HTC да представят своя нова впечатляваща технология, каквато очакваме да се появи и в следващия iPhone.

Ако снимките се окажат достоверни, новият One ще е по-скоро втори фейслифт на оригиналния One от 2013 година. Форм-факторът е запазен, като промените са най-видими при камерата (която е квадратна и вече не е двойна), страничните рамки (които почти са изчезнали) и разположения отстрани бутон за включване и изключване (най-сетне).

Дали това е умен ход от страна на HTC, играейки на сигурно, или компанията показва творческо безсилие по отношение на външния дизайн, оставяме да прецените за себе си. Но все пак HTC One M8 все още е едно от най-добрите Android устройства, които може да закупите днес, а новият модел просто ще затвърди този факт.

 

Прочетете още: Освен нов флагман на 1 март HTC ще представи и свой умен часовник