Един от подценените анонси, които Apple направи заедно с представянето на iPad Air и новия iPad mini, е новата цена на iWork.

Офис пакетът на Apple, който се използва от редица професионалисти и според мнозина е по-добър от Microsoft Office, вече е напълно безплатен за всички, закупили Mac-ове и iOS устройства след 1 октомври тази година.

Apple обаче иска да направи софтуера достъпен за още повече потребители. Случайно или не, инсталиралите неофициални или пробни версии също получават ъпдейт до новата версия, макар да очакваме Apple да закърпи този "проблем" скоро.

Стойността, която компанията предоставя на потребителите си с всеки Mac или iOS устройства, става все по-сериозна. Благодарение на относително високите маржове на печалбата Apple може да си позволи да предоставя софтуера си безплатно, при това без реклами. Според някои анализатори това може да промени сериозно разпределението на пазарните делове на Windows и OS X, особено имайки предвид, че iWork вече включва и уеб версия, възможност за колаборация в реално време и абсолютно пълноценни мобилни приложения.

Смятате ли, че безплатният офис е важен ход за Apple?

Тагове: