Компанията демонстрира 3D телевизия през своята мрежа

 

На специална демонстрация днес Мобилтел представи най-високата скорост за мобилен пренос на данни през 3G мрежа, постигана в страната до момента– 42 мегабита в секунда. Подобна скорост в мобилна мрежа досега не е демонстрирана и тя се доближава рязко до предлаганата от фиксираните интернет доставчици. Тя позволи и показването на 3D телевизия през мрежата на оператора.

Новата технология Dual Carrier HSPA+ (High Speed Packet Access) осигурява до 42 мегабита в секунда и ще бъде внедрена в София в края на тази година. Тя ще даде възможност за по-добра интернет връзка и двойно по-висока скорост за сваляне на данни в сравнение с настоящата - до 21 мегабита в секунда, също предоставяна единствено от Мобилтел.

Благодарение на уникалната скорост, клиентите на М-Тел ще могат не само да сърфират светкавично в интернет, но и да гледат 3D и High Definition ТВ канали през мобилната мрежа на компанията. Ако времето за свалянето на един филм от 750 MB през UMTS мрежа става за  4 часа и 45 минути, то през новата Dual Carrier HSPA+ ще  са необходими около 2 минути и половина. С технологията HSPA+, филм със същата големина би се свалил за 5 минути и 16 секунди.

М-Тел въведе технологията HSPA+, която предоставя скорост за пренос на данни до 21 мегабита в секунда, миналата година в София. До края на август това ще се случи и във Варна, Пловдив и Бургас.

 „Dual Carrier HSPA+ е нов пробив в развитието интернет технологиите. Демонстрацията й в България поставя страната сред първите не само в Европа, но и в света”, коментира Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на М-Тел. Той апелира към бизнеса в Бългрия да инвестира във високите технологии, защото това е начина страната да излезе по-бързо от кризата. Широколентовият интернет е основа за развитието на икономиката в държавата и затова той трябва да покрие всички региони в България, подчерта още Андреас Майерхофер.

В момента Dual Carrier HSPA+ технологията все още няма търговски старт никъде по света. М-Тел ще е сред първите, предлагащи на своите клиенти възможност да сърфират със скорост до 42 мегабита в секунда и така компанията отново доказва позицията си на иновационен лидер на българския пазар. 

 

Тагове: