Samsung обяви, че Европейската асоциация за картина и звук (EISA), аналогично на предходната година е наградила компанията с четири престижни отличия за 2012-2013 в категориите: Телевизор от бъдещето на Европа, Система за домашно кино на Европа, Мобилен телефон на Европа и Компактна камера на Европа.
Печелившите продукти за тази година, които впечатлиха съдиите с уникалния си дизайн и иновативните си функции, са серията телевизори на Samsung UE46ES8000, системата за домашно кино Samsung HT-E6750W, смартфонът Samsung GALAXY S III и моделът фотоапарати на компанията - NX20.

 

 

 

 

Телевизор от бъдещето на Европа 2012-2013 стана моделът Samsung UE46ES8000

 

Серията телевизори получи наградата най-вече заради функцията Smart Content, която носи богати изживявания, чрез висококачествено съдържание и по-добри възможности за свързване, както и заради технологиите Smart Interaction за интуитивен контрол чрез глас, жестове или разпознаване на лице и Smart Evolution, която позволява обновяване на интелигентния телевизор с всяка следваща година. Съдиите на EISA отбелязаха, че „в ерата на бързо променящите се технологични продукти" UE46ES8090, UE46ES8005 и UE46ES8000 „позволяват на потребителите винаги да се радват на телевизор, който е в крак с времето."

 

 

 

 

Система за домашно кино на Европа 2012-2013 - Samsung HT-E6750W HT System

 

Това е елегантна 7.1-канална система за домашно кино с два високи и четири допълнителни говорителя с вградена вакуумна тръба, корпус от фибростъкло и допълнителен фазов говорител. Домашното кино притежава и функцията Smart Hub, която включва и възможности за пълноценно сърфиране в интернет и подпис.

Журито на EISA определи системата за домашно кино HT-E6750W за най-добра в своя клас не само защото „свързва поколенията между катодните вентили и модерното усилване от клас D", но и защото комбинацията от функциите й осигурява безкрайни забавления у дома.

 

 

 

 

Мобилен телефон на Европа 2012-2013 - Samsung GALAXY S III

 

 

Европейски мобилен телефон за 2012-2013 стана моделът GALAXY S III, който е с функцията S-Voice отговаряща на всичко, което кажеш, както и с полезните екстри, като

Smart Keep, която запазва екрана включен, докато го гледаме, Direct Call за автоматично набиране на номера, когато вдигнем телефона към ухото си. Към списъка с достойнства на модела влизат и 4.8-инчовият HD Super AMOLED дисплей и бързият 1.4 GHz четириядрен процесор. Освен това награденият смартфон е с 8-мегапикселова камера с функция Burst Shot за продължително заснемане на до 20 кадъра.

Комбинацията от интелигентен софтуер и най-добрия в класа хардуер доказва, че този телефон наистина е създаден за хората. Журито на EISA определя GALAXY S III за „абсолютен EISA победител".

 

 

 

 

Компактен фотоапарат на Европа 2012-2013 - Samsung NX20

Награденият за компактен фотоапарат на Европа модел NX20 е с 20.3-мегапикселов CMOS сензор с формат APS-C и притежава скорост на затваряне 1/8000 сек, както и високоскоростно заснемане, които осигуряват гъвкавост при снимки за професионален резултат. Моделът е с ярък въртящ се 3-инчов Super AMOLED дисплей, който позволява снимане от всякакъв ъгъл, както и с възможности за Wi-Fi свързване за безжичен контрол, ъплоуд и споделяне на изображения. Съдиите на EISA решиха, че NX20 изпъква от конкуренцията предимно заради иновативното си „вградено Wi-Fi свързване, което позволява на фотографа да изпраща през имейл невероятни изображения или да ги споделя в социалните медии директно от апарата".