Преди началото на патентната война между Apple и Samsung, двете компании поддържаха сравнително топли взаимоотношения, базирайки се на партньорството си, в което Samsung е хардуерен производител за Apple. Корейците отговарят за голяма част от компонентите в iOS устройствата, както и за някои от частите за Mac компютрите на момчетата от Купертино

TechCrunch споделя, че краят на партньорството между Apple и Samsung е близо. Все повече компоненти за новите продукти на Apple се произвеждат от други компании, след като Samsung загуби над 1 милиард долара в патентно дело, заведено от Apple. Не е ясно коя от двете компании притегля събитията в тази посока, но не предполагаме, че е в интерес на Samsung да загуби най-големия клиент на хардуерното си подразделение. 

Батериите за следващите модели iPad и MacBook Air няма да се произвеждат от Samsung, а от две китайски компании - Amperex Technology Limited и Tianjin Lishen Battery. Това вероятно няма да се отрази върху качеството и цената на крайните продукти. 

Какво е вашето мнение по темата?

 

Тагове: