Свикнали сме Samsung да е сред компаниите, които нанасят най-много промени върху интерфейса и функционалността на Android. Последните версии на TouchWiz променят платформата на Google де неузнаваемост, при това не само визуално.

Корейците имат навика да подменят някои от вградените приложения на Google със собствени решения, което вероятно не се харесва на компанията от Маунтин Вю. Recode, новата медиа на Уолт Мосбърг и Кара Суишър, споделя, че този модел е на път да се промени. Наскоро Samsung и Google лицензираха взаимно сериозни дялове от патентните си бази.

В тази връзка Google ще осигури по-директен достъп до разработката на Android на основния си партньор, което би трябвало да откаже Samsung от някои от идеите й. Ако информацията, споделена от Recode, е вярна, следващите таблети и смартфони на корейците няма да включват Magazine UI и ще разчитат по-силно на стандартните приложения на Google.

Samsung отказва да коментира слуховете, твърдейки, че ще продължи да диференцира своята версия на Android. Смятате ли, че следващата версия на TouchWiz ще бъде различна?

Тагове: