В десетото издание на националния фотоконкурс "Снимка на годината - България 2011", организиран от Canon Bulgaria, участваха 220 автора с над 1900 творби. Жури в състав Иво Хаджимишев (председател), Максим Минчев, Георги Лозанов, Венета Захариева; Борис Данаилов, Станка Желева и Явор Попов подбра близо 180 творби, които ще бъдат изложени в Националната художествена галерия от 19 юни до 10 юли 2012 г.

Журито номинира за награда в раздел "Художествена фотография" творби на Самуил Величков, Радомира Перукова и Десислав Лилков, в раздел "Фото есе" - Димитър Варийски, Васил Донев и Фелия Барух; в раздел „Репортажна фотография" творби на Божанка Маркова, Борислав Тошев и Атанас Кънев. Номинираните фотографии ще намерите на www.canon.bg

Наградите ще бъдат обявени по време на официалното откриване на изложбата на конкурса в Национална художествена галерия - София, пл. "Ал. Батенберг" № 1, на 19 юни 2012 г., от 18.30 часа.

 

Националната художествена галерия и Canon Bulgaria организират националния фотоконкурс „Снимка на годината", за да стимулират фотографията като изкуство и да създадат условия за обогатяване на фонда на галерията с творби на съвременната българска фотография.

 

Тагове: