След близо две години без перманентен изпълнителен директор Viber днес обяви, че позицията заема Джамел Агауа. Той вече е започнал работа, като ще разделя времето си между Силициевата долина, откъдето да помага за ръста на приложението в САЩ, и Тел Авив, където е централата на компанията. Това назначение става факт, след като през 2015 г. основателят на Viber Талмон Марко формално се оттегли от позицията, напомня Tech Crunch.

В съобщение до медиите Viber казва, че основна цел на г-н Агауа ще бъде да наблегне върху развитието на иновативни функции и нови стратегически партньорства за приложението за комуникация.

Дамел Агауа е французин с богата история в Силициевата долина и опит в сферата на мобилната реклама. Той е бил изпълнителен директор на компанията за решения, свързани с мобилна реклама MobPartner, която е придобита от Cheetah Mobile през 2015. В компанията майка, която е третият най-голям производител на мобилни приложения в света, г-н Агауа е старши вицепрезидент глобални продажби.

Този ход на Viber дава основания да смятаме, че компанията вероятно ще се опита да продава реклама в приложението си. В момента източниците на приходи за нея са стикери и други функции, които са отбелязвани като спонсорирани, но изглежда можем да очакваме още стъпки в тази посока. Друго ключово предизвикателство за новия изпълнителен директор ще е ръстът на потребители на Viber.

Вижте още: Facebook иска да замени телевизията?

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Tesla официално ще строи първия си завод в Шанхай, Китай

38 | Преди 18 ч.