Днес стартира най-голямата електронна книжарница за художествена литература у нас - VIVA books, която разполага с повече от 1200 заглавия в своя каталог. Националният телеком отваря от днес специална платформа за закупуване на електронни книги в партньорство с най-голямото издателство в България - Ciela. На интернет портала vivabooks.vivacom.bg всеки потребител ще може да открие каталог с едни от най-силните заглавия в художествената и бизнес литературата, издавани на пазара у нас. Цените на електронните издания ще бъдат над 40% по-ниски от тези на хартиените копия, като за улеснение на клиентите покупката ще се добавя директно към месечната сметка за съответната VIVACOM услуга, която ползват.

 

За първи път у нас услугата VIVA books ще предоставя и възможност за наемане на електронни книги. Очаква се това да е една от най-търсените и използвани от студенти и професионалисти възможности, тъй като в каталога ще присъстват и заглавия на бизнес тематика, издавани от Ciela. Един клиент може да наема до 5 книги на месец, да ги пренаема, както и да се абонира за услугата, ако желае да чете често, без да се налага да купува съответните издания, които го интересуват. Както закупените така и наетите издания могат да бъдат свалени и отваряни на до 5 различни устройства.

 

Стартът на кампанията ще позволи на всеки регистрирал се клиент да изтегли безплатно последната книга на нашумелия с „Мисия Лондон" български автор Алек Попов - "Телесни плевели". Очаква се всеки месец по едно хитово заглавие от каталога на VIVA books да се предлага със специални преференции за любителите на електронните книги. Партньорството на VIVACOM и Ciela ще позволи на услугата на телекома да предлага нови и атрактивни заглавия всеки месец, тъй като най-голямото българско издателство предоставя разнообразен каталог от жанрове и си партнира с всички останали издатели на пазара.

 

Още от Tech