Днес от Виваком обявиха финансовите си резултати за първата половина на 2015 година. От тях става ясно, че именно Виваком е телеком операторът у нас, който е отбелязал най-голям ръст на приходите за споменатия период – 3.1% спрямо същото време преди година. Компанията отчита и най-високи общи приходи спрямо конкурентите си на пазара – 405 милиона лева.

От информацията става ясно, че Виваком увеличава пазарния си дял от приходите от мобилни услуги и достига 27% в края на първото полугодие на 2015 година. Интересно е, че средните минути на клиент са се увеличили с 8%, а средното потребление на данни – с 60%. Причината е намалените цени на минута и MB, но средният размер на приходите от потребител (ARPU) се запазва 11.40 лева. Увеличава се делът на приходите от мобилни данни в ARPU – 26% спрямо 21% за същия период на предходната година. Общият трафик на данни в мобилната мрежа е нараснал с 78% спрямо същия период през 2014 г.

В края на първите 6 месеца на 2015 година Виваком има общо 370 000 абонати на фиксиран интернет, а делът на потребителите с високоскоростен оптичен интернет нараства – 40% от общия брой абонати на услугата за отчетния период. Благодарение на оптичната си мрежа Виваком запазва водеща позиция и в предоставянето на интерактивна телевизия. Услугата IPTV е предпочитана от съвременните потребители поради високото си качество, богато съдържание и разнообразни интерактивни функции. 35% от всички 337 000 тв абонати на Виваком използват именно IPTV.

Виваком пусна ексклузивно Sony Xperia Z3+, свободната цена е 1500 лева