Модата е онова магическо нещо, което през годините увлича поколение след поколение хората така, че неусетно ги кара да се привързват към различни предмети, произведения на изкуството или екстравагантно изглеждащ външен вид. Със сигурност модерно е да се вълнуваш от топ видеоигри и сериали, сгъваеми телефони, супербързи тротинетки и… разбира се – дронове! Уточняваме, че тези интересни дистанционно командвани летящи машини не са чак толкова нова и непозната технология за пазара. Просто към момента те са един от големите технологични хитове – мечта за влогъри, фотографи, tik­tok звезди или просто обикновени любопитковци. За няколко години тези машинки се превърнаха от скъпоструващо чудо в нещо като част от ежедневието, кръжащо над главите ни по време на всеки концерт или наситен с футболно напрежение мач.

Затова едва ли е изненада, че на пазара може да намерите летящи машини със способности да снимат от въздуха на цени, започващи от 2–3 стотачки и достигащи феноменалните 10–20 хиляди лева – или колкото е цената на нов базово оборудван автомобил. Спокойно – за това си има основателни причини, а какви са те – ще разберете в няколкото теми, които сме отделили за дроновете в броя, както и селекцията от такива апарати.

Сред аналитичните материали и интервюта по водещата тема на броя, които ще откриете в HICOMM ЕСЕН 2022, са:

·       Всичко, което трябва да знаете, преди да си купите дрон

·       Погледнете света отвисоко - селекция с дронове

·       Интервю със Свилен Рангелов от българската компания Dronamics

·       Дроновете - голям хит в Украйна и истински поп икони в Европа

Друга голяма тема, която разглеждаме внимателно в новия брой, са наградите за най­добра потребителска електроника –EISA 2022–2023. HICOMM е дългогодишен и ексклузивен за България партньор на тези престижни международни награди и участва при избора на най-­добрите устройства за годината. Кои са те – ще разберете в над 20 страници материал, отделен специално за тях. В есенния брой на HICOMM сме отделили място и за супер интересни гейминг теми: кое е по­добре – Game Pass или PS Plus, бъдещето на гейминга – Steam Deck, ще превземе ли магията на OLED света на преносимите компютри и т.н. Ще откриете и статии за новите чудеса на медицината, колко живее модерният смартфон, можете ли да си купите фотоволтаична централа за домашна употреба, какво е това криптоборса и още много други интересни теми, ревюта и селекции.

 

Още от темите в настоящия брой:

·       Малките големи медицински tech революции

·       Носи ли риск за съществуването на човечеството откриването на извънземен сигнал?

·       Ще превземе ли магията OLED света на преносимите компютри?

·       Могат ли роботите да изпитват болка?

·       Как 5G-то излага самолетите на риск

·       Как да събираме енергия от студеното нощно небе

·       AI звучат като хора, но не чувстват или мислят

·       Как се формират спомените?

·       Автомобил с нощно зрение?

·       Синята светлина влияе на биологичния ни часовник

·       Интервю с Васил Альошин, BoneX

·       Суперинтелигентните секюрити камери и техните възможности

·       Steam Deck – бъдещето на преносимия гейминг

·       Game pass vs Ps Plus: битката на гигантите

Снимки: Hicomm