Потребители съобщават, че NFC чиповете на техните iPhone 15 са се повредили след използване на безжичното зареждане в автомобила на BMW, но досега Apple не е отговорила на оплакванията. Изглежда това се е променило, тъй като MacRumors съобщи тази седмица, че във вътрешно писмо на Apple до доставчици на ремонтни услуги от трети страни се казва, че актуализация на софтуера по-късно тази година трябва да попречи на "малък брой" безжични зарядни устройства в автомобила "временно" да деактивират NFC чиповете на iPhone 15.

Apple съобщава, че до излизането на поправката всеки, който се сблъска с това, не трябва да използва безжичното зарядно устройство в колата си. Потребители се оплакват от безжични зарядни устройства на BMW, които нарушават Apple Pay и функцията на цифровия ключ на BMW, в публикации в Reddit, в общността за поддръжка на Apple и във форумите на MacRumors.

Изглежда, че BMW признава проблема в началото на този месец, когато акаунтът на BMW UK в X отговори на оплакване, заявявайки, че компанията работи с Apple, за да разследва проблема. Няма лесен начин да се разбере кои модели са засегнати, така че засега, ако имате BMW или Toyota Supra с безжично зарядно устройство, вероятно е най-добре просто да избягвате да го използвате, докато проблемът не бъде отстранен.

Снимка: Unsplash

Виж още: Странни дупки на океанското дъно - портал към мистериозен свят?

 

Тагове: