В края на миналия месец в Don Franklin Chrysler Dodge Jeep в Съмърсет, Кентъки, САЩ се е разиграл сюжет, достоен за екшън филм. Група крадци успяват да откраднат шест автомобила Dodge Challenger Hellcat на обща стойност 600 000 долара. Според управителя Адам Брайънт в обира са участвали поне седем души, но явно са били доста ловки в действията си, защото возилата са изчезнали за умопомрачителните 40 секунди.  
"Влязоха през задната врата на гаража. Имаха някаква представа за това как работи нашата система за сигурност", свидетелства Брайънт. 
"И си тръгнаха. След като задействат алармата, минават 60 секунди, преди тя да започне да предупреждава. Те са си тръгнали 20 секунди преди алармата да започне да се задейства. Времето за реакция на полицията беше около три минути. Беше похвално." 


  
Според щатската полиция на Кентъки четири от автомобилите са били забелязани от полицай час след обира, което е предизвикало преследване с висока скорост, достигаща 180 мили в час. Въпреки че три от четирите автомобила успели да се измъкнат, полицаят успял да спре този, в който се намирал главатарят на групировката. Според WTVQ всички били особено изненадани, че това е едва 19-годишен младеж на име Кейвиз Джоунс. Джоунс е обвинен в превишаване на скоростта, безразсъдно шофиране, безразсъдно излагане на опасност от първа степен, бягство или избягване на полицията от първа степен, получаване на откраднато имущество на стойност 10 000 долара или повече, неподдържане на задължителната застраховка от оператор, който не е собственик, и оказване на съпротива при арест. 

Снимки: YouTube

Виж още: Avatr 12 е новият луксозен е-седан от автоподразделението на Huawei