От април 2017 г. иновативната серия BMW i се предлага вече и на българския пазар с актуалната гама с напълно електрическото BMW i3 (94 Ah) и впечатляващия спортен автомобил на бъдещото – Plug-in хибрида BMW i8.

Марката BMW i е олицетворение на новите автомобилни концепции, свързани мобилни услуги, и едно ново разбиране за висок клас, което е силно повлияно от устойчивото развитие. BMW i е представена в 54 държави с моделите BMW i3 (електромобил за градските райони), BMW i8 (Plug-in хибриден спортен автомобил) и BMW iPerformance автомобилите (всички BMW Plug-in хибридни автомобили). Днес BMW Group предлага разнообразие от модели в девет автомобилни класа, като за 2017 г. групата е на път да реализира 100 000 автомобила с чисто електрическо и Plug-in хибридно задвижване.

BMW i3 е първият сериен автомобил в света, разработен от нулата за чисто електрическо задвижване. Всички етапи от разработването на концепцията на иновативния автомобил, през производството, дизайна, използваните материали и ежедневната му употреба са част от комплексна система за устойчивост. „Зеленият“ автомобил не отделя никакви вредни емисии и мирис и е изцяло безшумен, като осигурява забележително динамичен диапазон и е идеален придружител в града.

BMW i8 е Plug-in хибрид, който комбинира преимуществата на технологиите на електромотора и двигателя с вътрешно горене. Резултатът е необикновено изживяване при шофиране при изключително нисък разход на гориво и ниски емисии. Олекотената карбонова конструкция и аеродинамичният дизайн на спортния автомобил го превръщат в ефективен автомобил без ограничения по отношение на динамиката и спортното излъчване. Plug-in хибридът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 сек и може да измине в изцяло електрически режим до 37 км, което го прави практичен придружител в града.

Три оторизирани агента в страната осъществяват продажбено-сервизната дейност за марката – „Ауто Бавария“ (София), „М Кар“ (Пловдив) и „Бова Кар“ (Бургас).