След като по-рано тази година милионерите с раздразнение разбраха, че вече не могат да седнат зад волана на своите Porsche Carrera GT V10 заради опасен проблем с окачването, сега е ред на милиардерите да останат на място за известно време, тъй като Koenigsegg издаде заповед за спиране на движението на своя суперавтомобил Jesko след пожар в Гърция.

Съобщава се, че автомобил Koenigsegg Jesko Attack "Nür Edition" е избухнал в пламъци през уикенда в Гърция - страна, в която в момента цари жестока гореща вълна, при която температурите достигат 40 градуса. Автомобилът е бил унищожен, като след пожара е останало само обгоряло шаси и един много нещастен (но невредим) собственик.

Пожарът явно е разтревожил шведския автомобилен производител, който стои зад суперколата, тъй като той вече е издал заповед за спиране на движението на всеки един от доставените до момента Jesko. За щастие не толкова много шофьори ще бъдат изненадани от решението. Въпреки че групата на собствениците на Jesko е изключително малка, автомобилният производител е издал заповед за спиране на движението за всички 28 доставени бройки.

"От желание за предпазливост молим всички собственици и водачи на Jesko да преустановят управлението на автомобилите си, докато не получим възможност да разберем по-добре ситуацията", заяви автомобилният производител.

Преди пожара изгорелият Jesko е участвал в луксозно рали из Гърция. Сравнително ниските скорости на подобни преходи по селските пътища, съчетани с 5.0-литровия V8 двигател с две турбини на Jesko и температури над 40 градуса, са рецепта за термична катастрофа. Досега никой друг собственик на Jesko не е съобщил за спонтанно запалване на автомобила си.

Снимка: Unsplash

Виж още: Всеки пиксел в игрите на бъдещето може да бъде създаден от изкуствен интелект