Ново проучване показва, че Tesla Model 3 запазва почти 90 процента от своята пазарна стойност три години след покупката си, което е пет пъти по-добре спрямо останалите електрически коли. Първите Tesla Model 3 бройки вече са в употреба именно за тригодишен период и според сайта iSCars сега е моментът за подобен анализ, тъй като в края на третата година изтича лизинговият период на много коли в САЩ. За проучването са анализирани 6.9 милиона продадени автомобила с цел да се види кои губят най-много стойността си.

При електрическите коли средното обезценяване е 59.2 процента. Най-евтино може да се намери втора ръка модел като BMW i3 или Nissan Leaf, като японската кола струва само 13 000 долара след три години в експлоатация. На другия полюс са всички модели на Tesla - Model 3, Model S и Model X, които губят съответно само 10.2 процента, 33.9 процента и 36.3 процента от цените си.

„Tesla Model 3 все още се радва на високо търсене, въпреки че е в производство от 2017 г. Независимо от това, че офертата за кола втора ръка не е толкова изгодна спрямо тази за нов автомобил, такава покупка пак предлага на потребителите по-достъпна опция да притежават кола на Tesla“, завършва проучването.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Е-скутерите и тяхното гръмотевично развитие

 

Тагове: