Корейският гигант Samsung осъвремени своята гама телевизори този месец и на българския пазар вече са налични всички модели, които компанията представи за 2024.

В основата на пирамидата от екрани стоят моделите от серията Crystal Clear UHD с огромен диапазон от размери - от 43", чак до 85" - на впечатляващо достъпни цени. Тези телевизори са идеално решение за всеки, който има нужда от голям екран и е готов да направи компромис с някои екстри в името на цената.

След тях са моделите с QLED екрани, известни със своята висока яркост, която ги прави подходящи за светли помещения. 2024 моделите имат още по-висок контраст, по-наситени цветове и по-голяма яркост от миналогодишните, запазвайки същата цена за съответния размер телевизор.

Една стъпка по-нагоре в хранителната верига са Neo QLED моделите. Това е високият клас, който разполага с Full array local dimming технология, има изключително стойности на HDR за максимално богати цветове на картината и NQ8 AI Gen2 процесор или Gen3 в 8К модела QN900D. Този AI процесор подобрява звука и картината, като анализира в реално време съдържанието на всеки кадър и подобрява изживяването, независимо дали гледате филм, спорт или друга картина, със своите характерни особености. Любителите на гейминга ще останат доволни, защото това са 120-херцови екрани, поддържащи VRR, а Samsung са обърнали внимание и на звука, който е значително подобрен и поддържа технологията Q-Symphony, при която съвместим саундбар на Samsung работи едновремено и в хармония с говорителите на телевизора.

Това са моделите, които ще отговорят и на най-високите ви изисквания за качество на картината.

За финал обръщаме внимание и на ъпдейта на OLED екраните при Samsung. Тук освежаването ни носи отново AI функции за подобряване на картината благодарение на NQ8 AI Gen2 процесор, изключителното черно, на което само OLED технологията е способна, и безкрайния контраст, правещ цветовете наситени и дълбоки. За да постигнат това, Samsung комбинират своята Quantum Dot технология с OLED панел, а също така в модела S95D са добавили и ново матово покритие, което се бори с един от най-тежките проблеми на телевизорите с тази технология - отблясъците по екрана в светли помещения. Във видеото ще се убедите, че моделите от тази серия са извънземно тънки благодарение и на One Connect кутията, която изважда всички портове извън телевизора.

Важно е да се спомене, че високият клас телевизори на Samsung са сертифицирани от Pantone за коректно и точно възпроизвеждане на цветовете, а компанията е марка №1* за телевизори за 18-а поредна година (според Omdia) и шесткратен носител на награди за иновации на CES.

Вижте повече за новите 2024 модели на Samsung в нашето видео:

Снимка: HiComm