Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Когато сте сред първите участници в дадено съревнование или начинание, винаги сте с няколко крачки по-напред от останалите. Да ви напомням ли как този принцип се отплати за ранните купувачи на Bitcoin? Логиката е желязна – колкото по-рано се запишете в топ световен конкурс, обръщащ внимание на вашите интереси, толкова повече възможности и контакти ще си създадете и повече шансове ще получите.

Именно затова в качеството си на медиен партньор на световноизвестните награди за дизайн A’Design Award нямаме търпение да споделим, че новата кампания за записване и участие A’Design Awards & Competition 2022–2023 вече е активна и всеки желаещ да изпробва силите си в конкурса може да се запише, използвайки екстрите на ранното записване.

Кои са създателите на наградите?

Наградата и конкурсът A’Design поначало са замислени като отправна точка и място за развихряне на фантазията на дизайнери, иноватори и дори компании, които искат да се откроят със своята оригиналност и креативни идеи, както и да получат платформа, чрез която могат да привлекат вниманието на медии, издатели и дори евентуални клиенти. В свят, в който всяка година се раждат милиони продукти и дизайни, тези награди имат за цел да подчертаят и отличат най-добрите попадения в областта на дизайна, както и добре проектирани продукти. Отличените с награди дизайнери пък имат огромен шанс да се изтъкнат пред международната общественост чрез различните канали за медийна активност и уникалната галавечеря на A’Design Award, провеждана на живо всяка година в Италия.

Регистрирайте се тук!

A’Design Award & Competition е разработена след научноизследователско проучване, базирано на предварителен анализ на много други дизайнерски конкурси, както и етнографско изследване и проучване на над петстотин дизайнери и марки, които участват в световноизвестни конкурси за дизайн. Повече за надпреварата можете да прочетете на сайтовете whatisadesignaward или designaward.com.

Крайният срок за предсрочното записване за участие е 30 юни! Резултатите от конкурса традиционно са оповестявани всяка пролет, което ще рече, че ако се запишете сега, ще участвате в наградите, чиито крайни победители ще бъдат оповестени публично на 1 май 2023 година. Да, има доста време дотогава, но няма да пропуснем да ви осведомяваме какво се случва, а избраните победители и резултатите от конкурса също по традиция ще прочетете в специална наша публикация на 1 май 2023 г.

Трофеи, награди, екстри – какво получавате?

Спечелването на A’Design Award & Competition – конкурса за независима експертна оценка за дизайн, допринася не само за вашето развитие като дизайнер, но в случай че участвате под шапката на вашата фирма – и за корпоративната репутация и имиджа на марката. Участието в конкурса предоставя ценна обратна връзка и опит. Ако сте сред множеството победители в наградите, то можете да разчитате и с гордост да показвате своите изключителни наградни трофеи и сертификати за отлични постижения в дизайна, които ще ви осигурят престиж и експертен статус от световна класа.

Ето само някои от многото предимства и привилегии за наградените участници: комплектът на победителите включва наградния трофей, луксозен годишен каталог, отпечатан сертификат в метална рамка, ръководство за победителите, безплатна покана за галавечер за двама души за церемонията по награждаването, безплатно участие и разпределение на пространство в изложбата на победителите, безплатни обяви за продажби и използване на услугите на различни медийни мрежи, гарантирано публикуване в над 100 списания, включително Design Interviews & DM Design Magazine, подготовка и разпространение на прессъобщения, публичност и видимост чрез комуникационните канали, обратна връзка, лицензиране за цял живот на логото на победителите, дизайн на плакати А2 и много други. Целият сериозен списък от екстри можете да разгледате тук – A’Design Award and Competition - Design Prize.

Категории на конкурса за дизайн

Наградите A’Design Award всъщност са разклонени на над 100 категории! Нещо наистина уникално като факт, което е подкрепено от сериозни научни изследвания и носи редица предимства. Разбира се, че няма как да извадим и покажем всички категории на нашия сайт, но ще ви посочим само няколко, като всички останали можете да видите тук - A’Design Award and Competition - Category Listing.

 

Ето 5 от нашите най-любими категории, включващи изключителни предложения.

ДИЗАЙН НА МЕБЕЛИ И ДОМАШНИ ДЕКОРАТИВНИ АРТИКУЛИ
Включва дизайн на столове, маси, табуретки, пейки, системи за сядане, обзавеждане, части за мебели и др.

АРХИТЕКТУРА, СГРАДИ И КОНСТРУКЦИИ
Резиденции, училища, хотели, спортни съоръжения, мостове, конгресни центрове и др.

ДИЗАЙН НА ЦИФРОВИ И ЕЛЕКТРОННИ УСТРОЙСТВА
Лаптопи, мобилни телефони, компютри, джобни и електронни джаджи и др.

ДИЗАЙН НА АВТОМОБИЛИ, ТРАНСПОРТ
Велосипеди, автомобили, мотоциклети, влакове, кораби, лодки, яхти, самолети, автобуси и др.

ДИЗАЙН НА БИТОВА ТЕХНИКА
Бяла и кафява техника, микровълнови печки, хладилници, печки, блендери и др.

 

Всички останали категории можете да разгледате на този линк!

 

Как се оценяват кандидатите?

Заявките също традиционно са оценявани от международно жури от учени, професионалисти и членове на медиите, а критериите за оценка са много сериозни и следват установени правила. Броят на имената на хората в него за тази година е цели 227 души, формиращи The Grand A’Design Award журито, като сред тях отново са четирима българи: Албена Димитрова-Транкарова, Петър Антов, Васил Велчев и Яна Околийска.

Не се колебайте да прочетете според какви критерии работи международното жури на този адрес.  Създателите на A’Design Awards са посветили около 5 години от живота си, за да направят методологията по-прозрачна и ефективна.

Регистрирайте се тук!

 

И накрая по традиция ви предлагаме да разгледате няколко интересни дизайнерски творения, взели награда от сезон 2021–2022

 

Oriental Movie Metropolis Theater Exhibition Hall

by Shanxing Gao

 

Silence Sign Language Translator

by Guangpeng Yue

 

The Ring Retail Development

by Lead8

 

Enduro2 Electric MotoBike

by Andrea Agazzini

 

Tensegrity Deployable Sensor for Disaster Area

by Daniel Lim

 

IC100 Mobile 3D X-ray Fluoroscope Medical Device

by Peipei Zhang and Ze Chen and Xuan Teng

 

Blockazo Chocolate Bar for Sharing

by Tridimage

 

Intelligent Innovation Door

by Xin Tong

 

Green Challenge 365 Educational Calendar

by Sung Ho Nam

 

Infinity Interior Element

by Cozi Studio