Отбелязвайки нова ера за премиум моделите си, Motorola представи най-красивата и балансирана линия на семейството edge с устройствата motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro и motorola edge 50 fusion. Новите попълнения представляват интелигентна комбинация от отлични компоненти: изискан дизайн, подобрения, задвижвани от изкуствен интелект, и първата в света камера и дисплей на смартфон с валидирани по PantoneТМ¹ цветови стойности.

Серията motorola edge 50 е проектирана с цялостно усещане за хармония. Устройствата предлагат особено привлекателен външен вид - приятен на допир и съвършено балансиран дизайн. Обгърнати в материали като истинско дърво², специално издание с перлено полимерно покритие, ръчно изработено в Италия, и веган кожа, новите попълнения са разработени в най-актуалните цветове, като включват и защита от подводно замърсяване IP683. В резултат на тази комбинация и edge попълненията са леки и видимо зашеметяващи, което ги прави перфектен избор за тези, търсещи съвършено балансирано мобилно изживяване.

Задната част на смартфоните преминава плавно в системата на камерата, където потребителите ще могат да заснемат важните моменти без никакво усилие. С подчертан фокус върху изображенията и видеото новите edge устройства са снабдени с пълноценно изживяване с камерата: от лесното ѝ активиране с помощта на moto жестове, до най-съвременния хардуер, софтуера с изкуствен интелект и възможностите за редактиране на изображенията за валидиране на цветовете - функция, която осигурява впечатляващи резултати всеки път.

Мoto ai работи с магията си зад кулисите, давайки възможност на потребителите интуитивно да създават съдържание, да персонализират устройството си и да постигат повече за по-малко време. moto ai функцията е вградена навсякъде - от камерата до приложението за генериране на теми, навигация и търсене. В рамките на новата edge серия потребителите ще се насладят на напредък в качеството на изображенията и най-усъвършенстваните решения на Motorola за заснемане на движение. Комбинацията от впечатляваща технология за автоматично фокусиране, сензорите на камерата и по-големите пиксели води и до подобрено представяне при слаба светлина/нощ. Всички тези страхотни характеристики, съчетани с пълния арсенал от различни обективи, гарантират, че потребителите ще могат да заснемат най-добрите си портрети, пейзажи, артистични близки планове и селфита.

Google Photos е собственото приложение на Motorola за галерия за снимки и видеоклипове. През следващите седмици потребителите ще могат да получат достъп до още по-усъвършенствани инструменти за редактиране с изкуствен интелект4, директно на смартфоните си чрез Google Photos, включително: Magic Editor, Magic Eraser, Photo Unblur и др.

Една от най-ключовите особености на серията motorola edge 50 е, че е първата в света с камера и дисплей, одобрени от PantoneTM1, и разработени съвместно с учени от Pantone. Потребителите могат уверено да заснемат света точно такъв, какъвто го виждат, с помощта на Pantone Validated цветове и тонове на кожата, което прави устройствата от серията идеални за създаване на съдържание. Всяко устройство, получило сертификат Pantone Validated, е изпълнило критериите за оценка и класификация на Pantone, като автентично възпроизвежда пълната гама от реални Pantone1 цветове. 

Pantone SkinTone™ Validated1 гарантира, че това, което потребителите заснемат с камерата или виждат на дисплея, наистина представлява огромният автентичен спектър от тонове на човешката кожа.

С представянето на Edge 50 family Motorola разширява и екосистемата си от устройства с обявяването на новата серия moto buds, която включва moto buds+ with Sound by Bose - слушалки, които съчетават най-доброто от опита на Motorola и Bose, за да предоставят на потребителите висококачествено аудио изживяване.

 

Мotorola edge 50 ultra: изключителна комбинация от стил и смартфон интелигентност

motorola edge 50 ultra е пример за фокуса на Motorola върху дизайна и е разработен, за да впечатли и най-взискателните смартфон потребители. С удобните си извивки, първокласните  материали като истинско дърво и веганска кожа, както и с цвета на годината на Pantone - Peach Fuzz, устройството е истинско мобилно произведение на изкуството. Тънката рамка от пясъкоструен алуминий, стъклото Corning® Gorilla® Glass Victus® и подводната защита IP68 гарантират, че първокласният дизайн изпълнява всичките си функции, така че потребителите да могат да го вземат навсякъде, без да се притесняват за издръжливостта му.

С motorola edge 50 ultra потребителите ще се насладят на най-впечатляващата система от камери на Motorola досега. Невероятният набор от камери с висока разделителна способност позволява заснемането на всякакъв тип композиция и постигане на богати на детайли резултати при всякакви условия на осветеност. Устройството разполага с 50МР основен обектив, 64МР телефото обектив с 3-кратно оптично увеличение и 100-кратно супер увеличение за още по-голямо приближаване до обекта, 50МР ултраширок обектив с макровизия и 50МР селфи камера с автофокус. Основният обектив също така комбинира пиксели в по-голям 2.4µm ултрапиксел, за да погълне 20% повече светлина за чудесно представяне на камерата през нощта.

Усъвършенстваната система на камерата на edge 50 ultra използва мощта на moto ai, за да осигури феноменални производителност както при снимки, така и при видео. Новият механизъм за подобряване на снимките (Photo Enhancement Engine) прави безпроблемно заснемането на перфектни снимки при всеки кадър. Механизмът използва изкуствен интелект и едновременно прилага най-подходящите настройки от множеството режими на снимане в един, за да осигури най-високо качество на кадъра. Функцията кара устройството само да прецизира изображението, за да постигне най-добрите детайлност, яснота, светлини, сенки и цветове.

 

Ето и още от най-впечатляващите функции на камерата на устройството:

Адаптивната стабилизация е задвижвана от изкуствен интелект и определя скоростта на движение по време на снимане. Освен това регулира нивото на стабилизация, за да постигне перфектния кадър. 

Проследяването на автоматичния фокус осигурява отчетливи и ясни видеоклипове, като използва изкуствен интелект, за да поддържа обекта на фокус дори когато той се движи в кадъра. 

Action Shot: автоматично регулира скоростта на заснемане в зависимост от различните условия на осветление. С помощта на изкуствен интелект функцията подобрява детайлите, когато нивата на осветеност са слаби и шумът е висок.

Дългата експозиция позволява заснемането на творческо движение с едно докосване, без да е необходимо професионално оборудване.

Мotorola edge 50 ultra дава допълнителни възможности за създаване на персонализирани изображения с moto ai. Функцията Style Sync използва изкуствен интелект, за да създаде набор от опции за тапети въз основа на облеклото на потребителя, така че той да може да допълни тоалета си с тапет в същия цвят. Motorola въвежда и нова функция, която позволява на потребителите да опишат желаното изображение чрез текстова подкана, за да създадат oще по-зашеметяващи кадри.

Флагман устройството на серията разполага и с голям, ярък 6.67-инчов Super HD (1220p) pOLED дисплей, който осигурява 13% по-висока разделителна способност в сравнение с предишното поколение, така че потребителите да се насладят на по-ярка картина и по-малко пикселизация. За да допълни мобилното преживяване, edge 50 ultra предоставя поддръжка на Dolby Atmos® звук, с който потребителите да изпитат по-голяма дълбочина, яснота и детайли в любимите си мобилни забавления, независимо дали им се наслаждават на тях през големите стерео високоговорители на устройството или през слушалките. Edge 50 ultra също така поддържа Dolby® Head Tracking5, което се активира при свързване с moto buds+ и осигурява на слушателите по-естествено и реалистично изживяване.

Motorola edge 50 ultra е оборудван с мобилната платформа Snapdragon® 8s Gen 3, която захранва всички ключови функции на телефона и предоставя бързина и първокласната производителност при обработката на изображения, игри, уеб сърфирането, аудиото и др. С до 16 GB оперативна памет с RAM Boost6 и до 1 TB място за съхранение7 потребителите се наслаждават на безпроблемна многозадачна работа и достатъчно място за всички снимки, филми, приложения и игри.

Новият motorola edge 50 ultra използва ултрашироколентова технология (UWB), която променя начина, по който потребителите взаимодействат с устройствата в близост до тях. UWB се използва за определяне на местоположението с точност до 10 - 30 см. Така например потребителите могат да влизат в различни стаи в дома си, без да се налага да свързват устройствата си или да правят отново и отново персонализирани настройки. С помощта на UWB потребителите ще могат да намират семейството и приятелите си в претъпкани райони с точност до сантиметри или дори да се приближат до автомобила си и той да бъде отключен автоматично.

За да захрани всички тези изживявания, edge 50 ultra включва мощна 4500mAh батерия със 125W TurboPower зареждане, осигуряваща енергия за целия ден само за четири минути зареждане8,9. Устройството е оборудвано и с 50W възможности за безжично зареждане10, така че потребителите могат да зареждат още по-бързо. Зарядното позволява безжичното споделяне на енергията си с други устройства.

 

motorola edge 50 pro: прекрасен микс от стилен дизайн и мощни функции

Традиционно за дизайна на водещите устройства на Motorola, motorola edge 50 pro е с красиво оформени краища, рамка от пясъкоструен алуминий и избор между веганска кожа или специално издание с перлено покритие, ръчно изработено в Италия, което прави устройството меко и гладко на допир. Наред с това, че е изключително леко, то има и IP68 защита под вода.

Със система от 50MP камери с висока разделителна способност edge 50 pro заснема изумителни снимки и видеоклипове. Основната камера разполага с най-широката бленда, налична в смартфон (f/1.4), която пропуска 64% повече светлина11 за по-добра работа при слаба светлина и мек естествен отблясък. 10-мегапикселовата 3-кратна телефото камера с оптична стабилизация на изображението е приятно допълнение, което рядко се включва в продуктите от този клас. С този обектив потребителите ще могат да виждат ясно сцената на заснемане от 3 пъти по-голямо разстояние с оптично увеличение или ще използват супер увеличение за 30 пъти по-голямо разстояние. За да поберат в полезрението си по-голяма част от обекта, потребителите могат да се възползват от 13-мегапикселовата ултраширокоъгълна камера - или дори да се доближат до обект на разстояние 3 см с функцията Macro Vision. Edge 50 pro включва и 50-мегапикселовата предна камера с автофокус, за да гарантира, че дори селфитата се появяват с красиви детайли и цветове.

Системата на камерата на edge 50 pro включва някои от ключовите функции на moto ai, налични във флагманското устройство: новия механизъм за подобряване на снимките (Photo Enhancement Engine), адаптивната стабилизация, проследяването на автоматичния фокус (Auto Focus Tracking) и синхронизацията на стиловете (Style Sync). Потребителите също така ще могат да проявят творчество в мобилната фотография, като използват и новия режим за дълга експозиция.

Мotorola edge 50 pro също така предоставя на потребителите кинематографично изживяване на почти безграничен 6.7" 144Hz pOLED дисплей със Super HD резолюция и HDR10+ сертификат. Отвъд визуалните ефекти устройството предлага несравнимо аудио изживяване с поддръжка на потапящ звук Dolby Atmos. Поддръжката на Dolby Head Tracking5 също е включена при свързване с moto buds+. Устройството допълнително разполага с два големи стерео високоговорителя, а освен това технологията Snapdragon Sound™ осигурява безпроблемна Bluetooth® връзка без забавяне или прекъсвания.

Motorola edge 50 pro се захранва от мобилната платформа Snapdragon® 7 Gen 3, която осигурява плавен гейминг, бързи кадри, видеоклипове с висока резолюция, светкавично прехвърляне на файлове и др. Устройството се предлага с до 12 GB RAM6 и до 512 GB памет за съхранение за безпроблемна многозадачна работа и достатъчно място. Мotorola edge 50 pro е снабден и със 125W TurboPower™ бързо зареждане и 50W TurboPower™ безжично зареждане10 за още по-голямо удобство.

От 16 април до 16 май Edge 50 Pro ще се предлага в A1, Vivacom, yettel и technopolis в комбинация със смарт камерата AQARA E1.

 

Мotorola edge 50 fusion: балансирано мобилно изживяване

Motorola edge 50 fusion предоставя първокласни функции на по-широк кръг потребители. Независимо дали става дума за ученик, който отива в клас, или за зает бизнесмен в движение, ярките цветове и тънкият профил на edge 50 fusion го превръщат в идеалния спътник. Потребителите могат да избират от цветовите варианти Hot Pink, Marshmallow Blue с веган гръб за още по-силна нотка на уникалност или да изберат елегантния Forest Blue цвят. С подводна защита IP683 и стъкло Corning Gorilla Glass 5 смартфонът е напълно устойчив на прах, вода и случайни изпускания.

Системата на камерата на motorola edge 50 fusion гарантира, че всеки кадър е шедьовър. Снабдено с 50MP основна Ultra Pixel камера със сензор LYT-700C на LYTIA, третото устройство от серията осигурява високоскоростно заснемане с минимален шум в среда с ниска осветеност. Оптичната стабилизация на изображението (OIS) предотвратява размазването на изображенията и видеоклиповете дори при трудни условия на осветеност. А усъвършенстваната технология за фокусиране с всички пиксели издига нивото на нощната фотография с по-бърза и по-точна работа благодарение на 32 пъти повече пиксели за фокусиране.

13-мегапикселовата ултраширока камера разширява перспективите и се приближава все по-близо с интегрираната функция Macro Vision за екстремно близки планове. 32MP предна камера с технология Quad Pixel подобрява чувствителността при слаба светлина и прави селфита, които се открояват. Зашеметяващият 6.7-инчов Full HD+ безкраен edge pOLED дисплей на edge 50 fusion вдъхва живот на кинематографичните забавления.

Motorola edge 50 fusion отговаря на кинематографичните стандарти за цветови диапазон, яркост, точност на цветовете и ниво на контраст, така че всичко изглежда точно както трябва. Освен това поддържа над един милиард нюанса, а дисплеят му се отличава с ярки цветове и безкраен контраст. Честотата му на опресняване от 144 Hz осигурява плавно движение и плавни преходи.

Съчетавайки се перфектно с качеството на дисплея, аудиосистемата на устройството осигурява Hi-Res12 сертифициран звук. Устройството разполага със стерео високоговорители и може да се похвали с поддръжка на Dolby Atmos® за поглъщащ звук, който разкрива по-голяма дълбочина, яснота и детайли в любимите забавления на потребителите, независимо дали се ползват през кабелни или безжични слушалки.

 

Нови потребителски интерфейс и софтуерни функции на Motorola

Новосъздаденият интерфейс Hello UX осигурява интуитивно и персонализирано потребителско изживяване с опции за персонализиране, интуитивни жестове, безопасна среда за децата с функцията Family Space, гъвкава свързаност и цялостни настройки за сигурност чрез Moto Secure. Тези характеристики заедно правят устройството привлекателен избор за потребителите, които търсят смартфон, който дава приоритет на лесната употреба, персонализацията и сигурността.

С motorola edge 50 ultra Hello UX продължава да се развива, улеснявайки потребителите да се ориентират в устройството си, да намират това, което търсят, и да правят повече за по-малко време. Те ще могат да плъзгат пръст нагоре в таблото за приложения, за да търсят приложения, контакти и настройки в устройството, а скоро ще могат и да използват същата функция за търсене, за да получат достъп до още повече информация извън устройството си с помощта на уеб търсене и генеративен AI.

Motorola също така се ангажира с приобщаването и по-интелигентните технологии за всички и продължава да поддържа застрашени езици в интерфейса на своите смартфони. В допълнение към Нхеенгату (района на Амазонка) и Каинганг (Южна/Югоизточна Бразилия), чероки (Северна Америка), куви и кангри (Индия) и маори (Нова Зеландия) Motorola и фондация Lenovo сега въвеждат ладинския език, застрашен език, говорен в Италия, южно от Тирон, като част от над 90-те езика за използване в смартфоните на Motorola.

Семейството motorola edge 50 пристига и със Smart Connect - ново софтуерно приложение, което интегрира екосистемите на Lenovo и Motorola, създавайки единно и безпроблемно изживяване с няколко устройства. Потребителите могат свободно да провеждат разговори, да изпращат съобщения и да споделят файлове без усилие между устройствата на Lenovo и Motorola, включително лаптопи, таблети16 и смартфони. Потребителите могат също така лесно да преместят всичко, което се показва на техните смартфони, на по-голям екран17. Например те могат лесно да преместят игри, филми, телевизионни предавания и приложения от телефона си на телевизор17 или таблет за повече пространство за работа и забавление.

Серията motorola edge 50 предлага по нещо за всеки - от любителите на премиум функции до тези, търсещи достъпен баланс. Независимо дали става въпрос за заснемане на спомени с приятели, поддържане на връзка в движение или просто за изразяване на личен стил, в тази линия има устройство, което да отговаря на различни нужди.

 

Цени и наличности:

Мotorola edge 50 ultra e в продажба от края на май с препоръчителна крайноклиентска цена от 1999 лв.

Мotorola edge 50 pro e в продажба от днес с препоръчително крайноклиентска цена от 1399 лв. До 16 май в А1, Yettel, Vivacom и Технополис устройството ще се предлага заедно с камерата AQARA E1.

Мotorola edge 50 fusion ще бъде наличен в края на април на препоръчителна крайноклиентска цена от 799 лв.

Снимки: Motorola