Ексклузивно интервю с Луис Лу Зинганг – Главен маркетинг директор на Huawei за Централна/Източна Европа и Скандинавия.

Зинганг Лу – Луис  е отговорен за разрастването на имиджа на Huawei в България и още над 20 страни в Европа. В миналото е заемал други високопоставени позиции в компанията и е доказан специалист в мениджмънта на маркетинга. Ето какво разказа той пред HiComm:

 

Какви устройства може да очакваме от Huawei през тази година?

През тази година ще представим голяма палитра от смарт устройства за офиса като например нов таблет и нов лаптоп MateBook X Pro. Като цяло ще разширим портфолиото си с офис продукти, с нов принтер, MateStation, което е компютър, и нов монитор.

Всичко това ще излезе през 2022. Смарт офис решенията ще са една от големите ни инвестиции на българския пазар. Естествено, няма да забравим други категории, като преносимите персонални устройства. Там сме подготвили Runner [Huawei GT Runner] за спортистите, а през втората половина на годината ще дебютира и много специален смарт часовник, фокусиран около здравословния начин на живот. Така че няма да спираме да разширяваме и портфолиото си в този сегмент.

 

- Какво още да очакваме от Huawei?

Също така ще продължим развитието и представянето на нови модели смартфони, това все още е най-важният ни продукт от цялата гама устройства и услуги.

 

Как се отразява сегашната международна ситуация на пазара Ви тук, в тази част на Европа? Какви са очакванията Ви и усещате ли промяна във Вашия бизнес?

Прогнозата ми е, че бизнесът ни ще продължава да бъде стабилен във всички държави, в които оперираме. Ситуацията би могла да се отрази в даден момент на продажбите заради повишената тревожност на потребителите, но засега не мисля, че оказва значимо влияние. Естествено, надяваме се, че конфликтът ще бъде разрешен възможно най-скоро, за доброто на всички.

Споменахте, че Huawei се стреми да бъде номер едно по продажби на смартфони в България. Смятате ли, че може да увеличите още повече продажбите си в този сегмент?

Да. Наскоро представихме P50 Pocket, който се представя изключително силно на българския пазар и надхвърли значително очакванията ни откъм продажби. Заедно с него излезе и страхотният P50 Pro, което е флагманът ни с фокус най-вече върху камерата и също е приет позитивно от потребителите. През втората половина на годината, ще покажем и нови Nova смартфони, както и новия ни Mate, който също ще е флагман и там ще има изненади за феновете на марката.

 

Нов Mate тази година? Това е серия, която не видяхме през последните години в България?

Да, мисля че пропуснахме едно поколение тук, но през тази година серията ще се завърне. Катo добавим към това сгъваеми устройства, смартфона P50 Pro, и по-достъпен клас устройства като nova, се получава наистина разнообразно портфолио, което да предложим на българските потребители.

 

Видяхме нов таблет с paper ink дисплей, можете ли да ни кажете кога да го очакваме в България и да ни разкажете малко повече за продукта?

През тази година ще представим таблет с paper ink дисплей, може би през юни ще бъде в България. Това е много специален продукт, защото обединява в едно устройства, на които се пише, и такива, на които се чете. Също така ще може безпроблемно да комуникира с други продукти на Huawei. Например, ако запишете нещо на него, след това може да отворите бележката на смартфона си. Така към записването и четенето се прибавя и факторът трансфер. Точно затова смятаме, че е толкова специален и очакваме да бъде успешен в България.

 

След всичко казано, категорично може да заключим, че Huawei ги очаква една наистина заета година. Комбинацията от нови генерации на любими серии и изцяло нови продукти, ни кара да чакаме с нетърпение, какво ще ни покаже бранда през 2022. За да не пропуснете нито едно от новите им устройства или услуги, следете сайта ни, където следим изкъсо активността на китайския гигант. Споделете ни и за кой от новите продукти, споменати в интервюто, се вълнувате най-много!

Вижте още: Започват продажбите на HUAWEI WATCH GT Runner – първия смарт часовник на компанията, ориентиран към бягане с научнообосновани тренировки

Тагове: