В първия епизод от новия сезон ни гостува инж. Недислав Веселинов - един от двигателите в създаването на първия планетариум в София - "Андромеда".  Идеята за планетариума се зарaжда поради липсата на такъв иновативен комплекс на територията на София, което превръща града в единствената европейска столица без Планетариум. Днес, благодарение на неуморната работа на Неди и екипа му, както и подкрепата на различни компании и организации, включително ученици, Софийският планетариум е  факт и е едно вълшебно място, което ще ви отведе на пътешествие сред звездите. "Андромеда" се намира на територията на РЦСИ "Топлоцентрала" (ул. "Емил Берсински 5") и е подходящ за всички възрасти.

Не пропускайте разговора с инж. Недислав Веселинов, за да разберете повече за неговия необичан професионален път, как се заражда любовта му към науката и космоса, и дали трудно ли се изгражда планетариум.

Този подкаст достига до вас благодарение на PokerStars, част от Flutter International – международната дивизия на Flutter Entertainment – водеща глобална компания за онлайн спортни залагания и игри, управляваща някои от най-иновативните, разнообразни и отличителни брандове в сектора. Компанията предлага кариера в сферата на технологиите, дигиталния маркетинг и комуникацията с клиенти. Фокус на компанията е развитието на служителите и възможността те да имат свободен достъп до обучения в сферата на дейност, в която искат да растат. Технологиите са в сърцето на всичко, което компанията прави, с което напълно отговаря на основната мисия на подкаста – да информира и да бъде полезен за всички слушатели, които се интересуват от тази сфера. Повече информация на https://careers.flutterinternational.com/jobs/.

Акценти

НАСА използва изкуствен интелект, за да проектира сложни части за космически кораби

Любопитно от миналото: руски агенти заплашвали американска поп звезда заради желанието му да пребивава на МКС

Телефон хамелеон ви позволява да избирате от 1600 различни цвята по желание

Зукърбърг представи конкурента си на ChatGPT, наречен LLaMA, в публикация във… Facebook

Cohones Brewery пусна първата бира в България, създадена в колаборация с изкуствен интелект

България работи по внедряването на U-space въздушно пространство за управление на трафика с дронове

Филми/Сериали

·       We Have a Ghost

·       The Godfather 1 & 2

·       3 pines

·       Madam Secretary

Игри

·       God of war: Ragnarok

·       PS VR 2

Очакваме ви в нашата Facebook страница.

 

Може да откриете HiCast в:

·       Spotify

·       Apple Podcasts

·       Pocket Casts

·       Anchor

·       Castbox

Тагове: