Този факт не се отразява от световните информационни агенции и не се обсъжда пред широката публика, но все пак си остава факт - днес човечеството трябва да избере към какъв прочит на историята ще се придържа и в каква посока в зависимост от избора си ще продължи да се движи напред.

В момента съществува официална, лишена от загадки, криво-ляво обясняваща някои по-заплетени случаи и в основата си - заета с разкопки и съставяне на каталози официална история. Срещу нея, набирайки сила и опирайки се на доказателства и въпроси, на които все още няма отговори, се изправя алтернативната история. Споровете между учените, поддържащи двата типа история, продължават и до днес. Привържениците на официалните версии се опират основно на политиката и идеологията, като напоследък не се ограничават само с провъзгласяване на изключителната истинност на "правилната" история, а водят активна антипропаганда на всички различни възгледи относно нашето минало. Кой крив, кой прав - тепърва предстои да разберем, но поведението и абсолютно твърдата позиция на учените, защитаващи общоприетите научни догми, е, меко казано, странно.
В този материал ви предлагаме шест неразгадани тайни, идващи от най-дълбоката древност, които продължават да будят някои доста неудобни въпроси.

 

Голямата пирамида: абсолютно точна инженерна мисъл!

Последното от седемте чудеса на света е и най-чудното от всички. Въпреки че буквално всеки сантиметър от нея е щателно проучен, официалната история дава много малко изчерпателни обяснения. Кой е нейният строител? С каква цел е построена? По какъв начин неграмотните и диви египтяни са съумели да създадат съоръжение от 2.3 милиона каменни блока с обща маса повече от 4 милиона тона, идеално пасващи един към друг, с помощта на невидим свързващ разтвор и образуващи съвършен от инженерна гледна точка строеж. Налице са много отговори и версии на горните въпроси, но един последен сам по себе си ражда много нови въпроси, като на него няма нито един отговор досега - защо в началото на XXI век при цялата ни технологична мощ едва ли сме способни да повторим и изградим това древно съоръжение?

Практически идеалната повърхност на пирамидата. За да се подравнят до такава степен самата основа на пирамидата и всеки един блок спрямо другия с точност до милиметри, е необходима лазерна технология. Идеално правият наклон на тунела, дълъг 100 метра, е проправен в скалата под равен ъгъл от 26 градуса.
Освен това явно не са използвали факли по време на строителството на тунела отвътре. Как тогава без огън и специални устройства древните египтяни са успели да поддържат този ъгъл с такава точност? Погрешността и отклонението в размерите на тунела не надвишава няколко милиметра. Освен това строежът е съобразен със светлината на Слънцето в четирите посоки с минимално ниво на грешка. За това са необходими солидни познания в областта на астрономията. Много сложната, но хармонично построена вътрешна структура превръща пирамидата в 48-етажна сграда, оборудвана със загадъчни вентилационни шахти и врати, за пробиването на които без съмнение днес би било необходимо използването на специално машинно оборудване с диамантени накрайници.

Произходът на кучето: генно инженерство?

Тайна, покрита с мрак и още по-древна от египетската тема - това са кучетата. На всички ни днес е ясно едно - в кучетата няма нищо удивително, те са просто опитомени потомци на вълците, лисиците и другите животни от семейство Кучета. Но всъщност произходът на най-добрия приятел на човека не е толкова очевиден.

Неотдавна генетиците неохотно признаха, че археолозите, антрополозите и зоолозите вероятно от поколения насам са в заблуда относно произхода на кучетата. В частност погрешни са се оказали всеобщите убеждения, че кучето е опитомено преди около 15 000 години. Първите изследвания на кучешка ДНК са показали, че всички породи кучета произлизат изключително от вълците, но това е станало не по-късно от 40 хиляди години, та дори до 150 хиляди години преди новата ера. Защо този факт е толкова интересен? На този въпрос може да се отговори, задавайки друг въпрос - как така от вълците изведнъж се е получило кучето? Тук не трябва да се мисли, че този въпрос има лесен или труден отговор - той изобщо няма отговор. Разсъжденията за това, че нашите предци от каменната ера по някакъв начин са се сприятелили с вълците (изобщо не е ясно как се е случило това) и как от това е произлязъл някакъв вълк мутант, прародител (или прамайка) на всички кучета, сами се досещате, че са почти смехотворни.
Въпросът е в това как е станало така, че от таткото вълк и майка вълчица се е появило съвършено друго зверче, мутант, изглеждащо като вълк, но в характера на който са останали само чертите, подходящи за съвместно съжителство с човека и които са му удобни и полезни? Това е необяснимо и до днес. И освен това няма никакъв шанс подобен мутант да оцелее в свят, подчинен на строга йерархия и определени ритуали. Никаква естествена еволюция не би могла да е причината. Всеки зоолог може да го потвърди - ако човек вземе от гората два вълка, самец и самка, за независимо колко дълго време, без вмешателство на генното инженерство куче от тях няма да се получи.

Мохенджо Даро: градска архитектура

Официалната история не спори с факта, че човечеството е трябвало да живее "без удобства" чак до началото на ХХ век. В градовете допреди това време не е имало и помен от канализация например. Оказва се, не във всички!

Жителите на южноазиатския град Мохенджо Даро, съществувал примерно от 2600 до 1700 година преди Христа, са ползвали благата на тогавашната си цивилизация, които почти по нищо не са отстъпвали на съвременната. Мохенджо Даро е удивителен не само заради наличието на водопровод и обществени тоалетни, а най-вече заради самата градска структура, внимателно проектирана и отлично изпълнена. Градът очевидно е бил изцяло планиран по-рано и построен на специална система на две нива. Сградите на Мохенджо Даро са били направени от изпечени тухли стандартен размер. Ясната улична система, домовете с "удобства", зърнохранилища, бани - градът е бил снабден с всичко по съвременните стандарти за един град.
Загадката на Мохенджо Даро и основният въпрос, предназначен за историците и археолозите, е следният: къде са тези градове, предшествали столицата на индската цивилизация? Защо хората, които дотогава не са знаели дори да пекат тухли, изведнъж са построили подобен мегаполис? Но този въпрос не е единственият, тъй като самата социална структура в Мохенджо Даро е изпреварвала значително всичко останало.
Индската цивилизация е една от трите, чиято писменост не е била разшифрована. Техният град е съвременник на великите египетски пирамиди.

 

Шумерите - основа на всички цивилизации

Подобно на Египет и долината на река Инд, "земята на Авраам" - суха, безплодна и "прерязана" от могъща река, няма как да е била "предел на мечтите" за номадските племена от каменната ера. Историците до неотдавна изобщо не са вярвали в шумерите, считайки ги за библейска измислица, както и досега не могат да обяснят откъде са се взели, защо са избрали такива сурови места за преживяване, на какъв език са говорели, откъде са им били известни основите и тайните на металургичното производство? Шумерите са знаели как да строят пещи за производство на бронз, строили са градове, издигали са техните храмове (зикурати), обработвали са земята и са развивали науката, в частност - математиката. Именно благодарение на тях в един час имаме 60 минути, а минутата е от 60 секунди. Именно те са разбрали, че в кръга има 360 градуса. И всичко това по времето, когато практически навсякъде по останалия свят човечеството още се е мъчело, ровейки за корени и ловувайки диви животни за прехрана.

Теотиуакан - невероятно развитие на техниката

Теотиуакан е бил първият истински град в Америка, както Северна, така и Южна. В периода на своя разцвет в него са обитавали не по-малко от 200 хиляди човека. Археолозите произнасят това име с благоговение, защото то се явява синоним на археологическото и историческото невежество - за този град практически не е известно нищо. Откъде са дошли хората, които са го построили, на какъв език са говорели, как е било организирано тяхното общество? Тук, във върха на т.нар. Пирамида на Слънцето, археолозите са открили един от най-удивителните артефакти на планетата - пластини слюда. Звучи съвсем тривиално, но за онези, които се интересуват от наука, наличието на огромни пластини слюда, вградени в горната част на пирамидата, е знаменателно явление. Слюдата не става за строителен материал, затова пък е отличен щит против електромагнитно излъчване и радиовълни. С каква цел са използвали слюдата древните жители на Теотиуакан, не е ясно, ясно е, че едва ли е била поставена там просто за декор.

 

Перу: високи технологии в каменната ера

Езерото Титикака, разположено в Андите, на границата на Боливия и Перу, също не е от най-плодородните и привлекателни места на Земята. Още повече, че именно то е пълно със загадъчни мегалитни структури, често с неразбираемо за нас предназначение. Изкусно изрязаните каменни барелефи с маса повече от 100 тона, съединени с бронз - както разтопен, така и във вид на специални бронзови скрепления. Археолозите считат, че бронз не би трябвало въобще да съществува в Перу по това време, но ето че го има, както съществуват и неоспорими доказателства, че на височина 3800 метра са били създадени високопродуктивни селскостопански зони с помощта на язовири и канали. Трябва ли да споменаваме, че нито произходът, нито езикът на тайнствената цивилизация са известни на историците.