Microsoft планира да предложи поддържка на Android приложения за Android 11  в следващите месеци, позволявайки да използвате някои от най-добрите мобилни приложения на вашия компютър, лаптоп или таблет с Windows. Сега изглежда, че вече се появи и съответният софтуер, необходим за активирането на тази функция.

За кратко в Microsoft Store се появи програма, наречена Windows Subsystem for Android, която дори може да свалите от раздела за продуктивност. За съжаление, веднъж стартирано, приложението просто показва черен екран още по-интересно е, че на неговата страница като съвместими устройства са посочени и Xbox конзоли – Xbox One и XboxSeries X.

Това е първият път, когато чуваме, че Android приложения потенциално могат да се появят за Xbox конзоли. Разбира се, без официална позиция на компанията това може да бъде и само функция, предназначена за вътрешни тестове.

Независимо от това новината е вълнуваща. Появата на Android приложения на Xbox конзоли ще бъде приветствана по няколко причини. От една страна, това ще отвори вратата за портове на Android игри за двете Xbox конзоли, макар че се надяваме, че качественият контрол няма да изневери. От друга, някои услуги като платформи за стрийминг все още нямат версии за Xbox, но пък са налични за Android.   

Снимка: Microsoft

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

Тагове: