Blizzard разкри, че предстоящата игра Diablo 2 Resurrected ще използва в някаква степен уникалните функции на PS5 контролера, макар че за момента екипът все още обмисля какво да направи.

По време на изказване на Blizzcon 2021 двама от дизайнерите на Diablo 2 Resurrected потвърдиха, че поддръжката на DualSense определено ще бъде факт, и споменаха хаптичната вибрация като една от наличните функции. Освен това те разкриха как ще бъде преработена Diablo 2 Resurrected, за да се управлява с контролери.

„В оригиналната игра, ако играете със sorceress, може да се телепортирате навсякъде, където кликнете с мишката. При контролера нямате курсор, затова трябва да намерим друго решение. В случая телепортирането ще става на фиксирано разстояние. В други случаи някои атаки и движения ще изискват първо да задържите бутон и тогава да направите ход с десния стик“, обясняват те.

Екипът търси възможност за добавянето на междуплатформен геймплей, но той няма да присъства навреме за премиерата. Diablo 2 Resurrected излиза за PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Nintendo Switch и PC тази година.   

Снимка: Blizzard

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

Тагове: