Baldur's Gate 3 продължава да поставя рекорди и да надминава очакванията, тъй като ролевата игра на Larian отново счупи огромен рекорд по брой едновременно играещи играчи и се изкачи нагоре в класациите на Steam. Повечето ревюта за Baldur's Gate 3 вече похвалиха доста играта, но работата и отдадеността зад нея също говорят сами за себе си, тъй като Baldur's Gate 3 доминира в Steam и в интернет като цяло.

Останалата част от интернет е съгласна с това, тъй като цифрите в Steam не лъжат.

Ако сте си мислили, че първоначалният успех на старта на Baldur's Gate 3 вече е впечатляващ, фентъзи играта продължава да разбива всички очаквания. В момента пикът на едновременно играещите е 712 281 играчи, което е с около 200 000 повече от последната проверка, когато играта стартира по-рано тази седмица. Ще достигне ли BG3 един милион? Само времето ще покаже.

Това обаче не е всичко, тъй като BG3 направи невъзможното и измести CSGO на Valve от първото място по продажби в световен мащаб (но не и по брой едновременно играещи играчи). Точно така, Baldur's Gate 3 е на върха на класациите на Steam в момента. Приключението на Larian се изстреля нагоре в класациите още в ранния достъп, но сега инерцията изстреля BG3 чак на върха.

Когато BG3 достигна 500 000 едновременни играчи, директорът на играта Свен Винке заяви, че "вероятно трябва да стоят настрана от ИТ екипа за известно време - казах им, че трябва да очакват около 100 000 играчи в най-добрия случай".

BG3 също така вече успя да срине множество онлайн платформи и форуми, защото много хора я играеха, доказвайки, че сингъл плейър игрите все още са много желани, което не е голяма изненада.

Съмняваме се, че Baldur's Gate 3 ще се задържи на върха на CSGO завинаги, а колосалният брой едновременно играещи играчи в някакъв момент ще спре да расте, но все пак е невероятно впечатляващ. За да го представим в някаква перспектива, Cyberpunk 2077 достигна връх от над един милион по време на пускането си, а Elden Ring стигна до невероятните 950 000 миналата година, така че BG3 върши невероятна работа, за да ги настигне в Steam.

Снимка: Larian

Виж още: Най-мощната карта на AMD клекна пред PC порта на Ratchet and Clank: Rift Apart

 

Още от Play