NVIDIA току-що обяви значително разширяване на броя на игрите, които ще използват нейната графична технология DLSS 3. Това включва дългоочакваната нова част на фентъзи екшън ролевата игра Diablo IV на Blizzard, което ще поддържа DLSS 3 за избрани графични карти NVIDIA GeForce при пускането на играта на 6 юни.

Преди това Blizzard твърдеше, че DLSS ще бъде добавена към Diablo IV след пускането ѝ на пазара. Днес NVIDIA съобщи, че графикът се е изместил до премиерата на играта. Компанията заяви:

"Геймърите с карти от серията GeForce RTX 40 могат да увеличат многократно честотата на кадрите, други GeForce RTX геймъри могат да ускорят производителността с DLSS 2, а няколко поколения GeForce геймъри могат да намалят системната латентност с NVIDIA Reflex."

Освен това отвореният бета-тест на Diablo IV, който стартира в ранен достъп в петък, 17 март, ще поддържа DLSS 2.

NVIDIA също така обяви, че компютърната версия на рейсинг игра Forza Horizon 5 на Microsoft ще добави поддръжка на DLSS 3 в актуализация на 28 март. Тя ще позволи на играта да има честота на кадрите, по-висока от 120FPS.

Сред предстоящите игри, които ще добавят поддръжка на DLSS 2 или 3, са още играта на шпионска тематика Deceive Inc., очаквана на 21 март, постапокалиптичната "кибермоторна" игра Gripper, насрочена на 29 март, и уникалната приключенска игра Smalland: Survive the Wilds, в която героят на играча е изключително малък в сравнение с околната среда.

И накрая, предстоящият шутър на вампирска тематика Redfall на Arkane Games ще поддържа DLSS 3 при пускането си на пазара на 2 май. NVIDIA казва още:

"NVIDIA DLSS 3 ще ускори значително производителността, NVIDIA Reflex ще намали системната латентност, правейки геймплея по-отзивчив, а лъчевите ефекти, които ще пристигнат след старта, ще изведат графиката ви на следващото ниво, подобрявайки още повече изживяването ви."

Ако си купите карта от серията NVIDIA GeForce 4000 или я получите с геймърския си компютър или лаптоп, ще можете да се сдобиете и с безплатно цифрово копие на Redfall.

Снимка: Blizzard

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове: