Според слуховете, които се разпространяват онлайн, разработването на следващото поколение конзоли Xbox не се ръководи от екипа, който създаде предишните конзоли на компанията.

По време на последния епизод на подкаста XboxERA, @Shpeshal_Nick коментира следващата конзола на Microsoft, като заяви, че е чул от неуточнени източници как Джейсън Роналд, който се занимаваше с разработката на предишните конзоли Xbox, включително Xbox Series X|S, не работи по следващата конзола, тъй като сега проектът се ръководи от екипа на Surface.

Макар че този слух очевидно не е потвърден и трябва да се приема с много скептицизъм, той напълно съответства на слуховете, които започнаха да се разпространяват онлайн миналата седмица и в които се говореше за джобна система за следващото поколение Xbox, която ще може да стартира игри в естествена среда, като същевременно ще има поддръжка на игри в облака. Ако екипът на Surface е единственият, който работи по системата като цяло, ще бъде интересно да видим как това ще повлияе на другия SKU, за който се говори, че ще бъде традиционна домашна конзола в духа на Xbox Series X.

Без значение дали тези слухове относно следващото поколение Xbox са верни или не, гейминг бизнесът в Microsoft очевидно преминава през сериозни промени, тъй като се говори, че някои ексклузивни продукти за Xbox скоро ще се появят на други конзоли. Официална актуализация е планирана за тази седмица, така че няма да отнеме много време да получим разяснения по въпроса.

Снимка: Unsplash

Виж още: Бъдещите ANC слушалки може да ви позволят да изберете кои звуци от реалния свят да филтрирате

Още от Play