Нов документален филм ще изследва перипетиите по пътя към върха на Grand Theft Auto V. Наречен The Billion Dollar Game, той проследява историята на хита на Rockstar до статута на най-продавана видеоигра в историята на САЩ. Излязлата през 2013 г. Grand Theft Auto V и до ден-днешен продава милиони копия ежемесечно. Филмът ще ни покаже интересни подробности около възникването на поредицата и на самата игра с комбинация от архивни материали и нови интервюта.

Режисьор е англичанинът Боб Райън, а продуцент е Salon Pictures. Снимките на The Billion Dollar Game вече са започнали. За момента все още не се знае много около проекта и кои лица можем да видим там.

Разбира се, това не е първият път, когато медиите се интересуват от продукцията на Rockstar. Неотдавна ВВС направи своя драма на име The Gamechangers, в която Даниъл Радклиф влезе в ролята на съоснователя на Rockstar Сам Хаузър, а Бил Пакстън изигра прочутия с кръстоносни походи срещу игрите с насилие адвокат Джак Томпсън. Тогава лентата се прие със смесени реакции.