Известният модър Ланс Макдоналд, който обича да се рови в бази данни, твърди, че поредица известни PlayStation ексклузиви идват за РС. Ентусиастът, който сам направи неофициален пач за 60 кадъра в секунда за Bloodborne, e разкрил няколко заглавия, които за момента се водят PlayStation ексклузиви, но скоро ще бъдат обявени като РС портове.

„Ако утре обвяват Bloodborne за РС, ще ми се иска да кажа, че тайно знаех за това, но ще бъде лъжа. Знам обаче за няколко порта на РС ексклузивни игри, никоя от които не е на Bloodborne“, пише Макдоналд.

Наскоро шефът на PS Studois Хърман Хълст обяви, че след успешните портове на Horizon Zero Dawn, Death Stranding и Days Gone за РС се очаква тази тенденция да продължи. Нещо повече, наскоро Sony закупи студиото Nixxеs, което специализира в РС портове на конзолни игри.

„Искам обаче да подчертая, че PlayStation ще остане най-доброто място да играете нашите игри към премиерата им. Припомням, че РС версията на Days Gone дойде почти две години след конзолният ѝ дебют“, каза тогава той, но е ясно, че някога великата марка все повече се обезценява в името на алчността и желанието за лесна печалба.

Снимка: PlayStation

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви