Sony пусна ново видео, показващо поредица от предстоящи PlayStation 5 игри. Заглавията, които не са ексклузивни за конзолата, като Horizon Forbidden West, Project Athia, Sackboy: A Big Adventure и Godfall, бяха придружени с надписи, указващи, че ще бъдат налични и за друга платформа. За разлика от тях новата Ratchet & Clank игра и рейсъра Gran Turismo 7 бяха определени като истински PlayStation 5 ексклузиви.

Това е първият път, когато чуваме за Gran Turismo 7 и това, че автосимулацията ще бъде налична само на вече актуалната конзола на Sony. За съжаление почитателите на високите скорости ще трябва да се въоръжат с голяма доза търпение, защото Gran Turismo 7 далеч не е готова да излезе на пистата. Придружаващ надпис уточнява, че играта се разработва за PS5, но без никакъв прозорец за премиера. За сравнение Ratchet & Clank: Rift Apart се очаква през първата половина на 2021 г., а Horizon Forbidden West през втората.

Всичко това не може да не ни накара за пореден път да отчетем творческия фалит на конзолните производители, които все повече няма с какво да ни привлекат към своите системи. Докато първите три PlayStation конзоли неизменно получаваха по две Gran Turismo игри, то за PlayStation 4 видяхме само онлайн недоразумението Gran Turismo Sports, а 7 години след излизането на Gran Turismo 6 очевидно Gran Turismo 7 е далеч от премиера.

Снимка: Sony

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара

 

Тагове: