Ъпскейлинг на революцията с помощта на изкуствен интелект ще бъде внедрен от тази година в геймърските устройства на AMD, сред които са все още необявените PlayStation 5 Pro и PlayStation 6.

В разговор с YouTube канал главният технологичен директор на AMD Марк Пейпърмастър разказа за това какво следва за компанията по отношение на ИИ, като заяви, че 2024 г. е огромна година за AMD, тъй като току-що е завършила внедряването на ИИ в цялото си портфолио. 2024 г. е също така огромна година за внедряване, тъй като те дават възможност на своите устройства за игри да увеличават мащаба си с помощта на ИИ, намеквайки за факта, че наличните или пуснатите на пазара през тази година устройства ще могат да правят това. Тъй като конзолите от следващо поколение ще бъдат пуснати на пазара след няколко години, това изявление изглежда силно подсказва, че все още неанонсираният PlayStation 5 Pro, за който се говори, че ще бъде пуснат на пазара по-късно тази година, наистина ще разполага с ИИ подобряване на резолюцията.

Въпреки че PlayStation 5 Pro почти сигурно ще поддържа увеличаване на резолюцията с помощта на изкуствения интелект, той ще работи с графичния процесор, тъй като APU Viola, който ще захранва системата, няма NPU, според известния източник на тема AMD Kepler. Макар че той се съмняваше, че ИИ ъпскейлинг изобщо може да се използва за конзолата, без Sony да е споделила усилията си за научноизследователска и развойна дейност с AMD, днешното изявление изглежда потвърждава как компаниите действително са работили заедно по него.

Според слуховете PlayStation 5 Pro ще бъде пусната на пазара по-късно тази година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Странни дупки на океанското дъно - портал към мистериозен свят?

Тагове: