Microsoft неволно подпали интернет, след като се появиха слухове, че игрите за Xbox могат да се предлагат и на платформи от трети страни. Днес ръководството на Xbox излезе, за да успокои страховете на феновете на Xbox, като потвърди ангажимента на компанията към марката и обсъди бъдещия хардуер. И изглежда, че по пътя напред ни очаква една изключително мощна конзола.

По време на официалния подкаст за Xbox президентът на Xbox Сара Бонд, ръководителят на Xbox Game Studios Мат Бути и главният изпълнителен директор на Microsoft за игри Фил Спенсър седнаха, за да говорят за посоката на развитие на Xbox. Триото успокои опасенията на феновете, като разкри, че няма да има фундаментална промяна в начина, по който се работи с ексклузивността.

Групата говори и за пътната карта на Microsoft за следващото поколение на нейната платформа. Според Бонд следващият Xbox може да бъде драстично подобрен спрямо сегашния хардуер:

"Предстои ни още нещо. Има някои вълнуващи неща, които ще излязат в областта на хардуера и които ще споделим тази ваканция. Също така сме инвестирали в пътната карта за следващото поколение. Това, върху което наистина се фокусираме там, е да предоставим най-големия технически скок, който някога сте виждали в едно хардуерно поколение, което го прави по-добро за играчите и по-добро за създателите и визиите, които те изграждат".

В допълнение към изявлението на Бонд Спенсър сподели и някои подробности за бъдещия хардуер. В разговор с The Verge Спенсър споменава, че те разглеждат възможността за разработване на "уникални" видове хардуер за Xbox от следващо поколение. Въпреки че Спенсър избягва да обясни какво има предвид, изданието предполага, че това може да е джобен компютър, подобно на Steam Deck или ROG Ally.

Снимка: Unsplash

Виж още: Възможно е да се нуждаем от ново ниво за урагани при ветрове със скорост над 300 км/ч

 

 

Тагове:
Още от Play