Премиерният уикенд на играта Call of Duty: Modern Warfare 3 беше... злополучен. Между "прибързаната кампания" и странните проблеми с пусковия модул феновете насочиха разочарованието си към критични ревюта в Steam. Играта получи предимно отрицателна оценка, която я постави в класацията на SteamDB за 100-те най-лоши игри в платформата.

В момента рейтингът ѝ е 27%, като много фенове я наричат "скъпо DLC" и твърдят, че Activision е трябвало да пусне съдържанието като по-евтино разширение за Modern Warfare 2. "Това е ужасна и срамна измама", написа един от потребителите, а друг я нарече "най-лошата игра, която някога съм виждал да се пуска през 2023 г., що се отнася до мултиплейър заглавие". Ужасно много от ревютата са просто с думите "DLC за 70 долара".

Кампанията също продължава да предизвиква гняв, като оплакванията от кратката ѝ продължителност са в основата на разочарованието на много фенове. "Като фен на CoD през последните 15 години това беше най-ужасната кампания, която някога съм играл. Сюжет на повърхностно ниво, който беше невероятно забавен и е безумно мързелив от страна на Sledgehammer", пише един от рецензентите в Steam. "Очаквах с нетърпение забавна и заключителна кампания, но останах напълно разочарован", пише друг. "Не бих препоръчал."

Други често срещани оплаквания са свързани със системата за предизвикателство на оръжейницата в играта, която изисква изпълнението на ежедневни задачи, за да се отключат множество оръжия и екстри. Един от играчите я нарече "най-лошото допълнение в историята на CoD", а други се оплакват, че системата, която и без това е била зле приета в Modern Warfare 2, е станала още по-лоша по своята същност. Още по-малко помага фактът, че предизвикателствата изглежда не се следят правилно от много играчи - нещо, което разработчикът Sledgehammer заяви, че в момента работи по отстраняването им.

Не всичко е негативно и единственото нещо, което изглежда се харесва на шепа хора, е последната версия на режима Zombies. Тя не е била хит за всички, но определено изглежда, че е едно от по-положителните споменавания в ревютата. Един играч пише как "Zombies е доста забавен режим, когато работи", докато друг го нарича "доста добър", но добавя: "Не мога да препоръчам да похарчите 80 паунда или колкото там струва за игра, която на практика е DLC, докато не си поправят грешките".

В момента Call of Duty не изглежда добре и много от ветераните фенове на поредицата изглежда са уморени от начина, по който се развиват нещата. Не изглежда вероятно играчите да променят мнението си за Modern Warfare 3 в скоро време. Това обаче със сигурност няма да попречи на Sledgehammer да се опита и форумите на играта вече сa пълни с проблеми, за които разработчикът знае и активно се стреми да отстрани.

Снимка: Sledgehammer Games / Activision, Steam

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове:
Още от Play