Появиха се някои нови слухове за възможностите на Nintendo Switch 2, но има голяма вероятност те да са преувеличени и единствената област, в която новата конзола на Nintendo ще има предимство пред PlayStation 5 и Xbox Series X|S, ще бъде трасирането на лъчи благодарение на технологията за реконструкция на лъчи на NVIDIА.

Говорейки по време на последния епизод на подкаста Nate the Hate, човек от гейм индустрията обсъди възможностите на новата конзола с Джон Линеман от Digital Foundry, който постави в контекст слуховете, разпространявани за системата. Въпреки че е изключително вероятно системата да може да осигури прилично изживяване при трасиране на лъчи най-вече благодарение на ефективността на технологията на NVIDIA, твърденията, че системата ще може да надмине PlayStation 5 и Xbox Series X, изглеждат преувеличени. Демонстрационната версия на Matrix Awakens с Unreal Engine 5 може да е работила по-добре по време на демонстрациите при закрити врати на Gamescom 2023, отколкото на другите конзоли, но това вероятно се дължи на подобренията, които са направени в енджина след пускането на оригиналната демонстрация, още повече, че последната версия на енджина от Epic е хардуерно агностична. Единствената област, в която новата конзола на Nintendo би могла да превъзхожда останалите, е трасирането на лъчи благодарение на Ray Reconstruction, което липсва при конзолите на Sony и Microsoft.

В друг видеоклип, споделен по-рано този месец след последната финансова конференция на компанията, където президентът Шунтаро Фурукава по същество отрече съществуването на Nintendo Switch 2, Нейт Хейт представи интересен аргумент, като заяви, че прозорецът от март 2024 г., който беше коментиран много по време на Gamescom 2023, е като прозорец за разкриване на новата система. Би било много логично да се информират инвеститорите за това какво предстои на компанията в бъдеще, като се има предвид, че март 2024 г. е краят на текущата финансова година.

Тъй като годината почти свърши, малко вероятно е да чуем повече за Nintendo Switch 2 през 2023 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: 3 причини да изберете TECNO PHANTOM V FLIP 5G за ваш личен асистент в мобилната фотография