Наследникът на Nintendo Switch все още не е разкрит, но изглежда, че разкриването на конзолата е все по-близо, тъй като първите гейм студиа започнаха да получават от японската компания комплекти за разработване на следващата конзола.

Наш Уидъл, който се оказа надежден изтомник на вътрешна информация в миналото, потвърждавайки съществуването на Metroid Dread преди официалния му анонс, разкри, че версия за разработчици за наследника на Nintendo Switch е в ръцете на испанско студио за разработка на игри, което показва засилване на отношенията между този неназован разработчик и компанията. Това също така означава, че вече сме в последните фази преди представянето на конзолата. Ако се съди по предишните изтичания на информация от Наш Уидъл, вероятно това испанско студио е MercurySteam - екипът, който стои зад последните 2D заглавия от поредицата Metroid.

През изминалата седмица имаше някои разговори относно наследника на Nintendo Switch, включително някои думи на президента на Nintendo Шунтаро Фурукава, който разкри, че системата Nintendo Account може да помогне за прехода към следващата система, като предположи, че конзолата ще бъде обратно съвместима с настоящата Switch. Също така се твърди, че новата конзола на японската компания ще бъде близка по мощност до PlayStation 4 и Xbox One, което не е съвсем изненадващо, тъй като Nintendo от десетилетия не настоява за авангарден хардуер за своите конзоли.

Наследникът на Nintendo Switch все още не е разкрит официално, така че всичко това остава в сферата на предположенията.

Снимка: Unsplash

Виж още: Xbox загуби конзолната война, следващото поколение конзоли се очаква през 2028 г.

Още от Play