От излизането на Grand Theft Auto V изминаха повече от четири години и тъй като Rockstar междувременно пусна Red Dead Redemption 2 – макар и само за конзоли, – геймърите закономерно започнаха да се питат кога ще видим нова част от гангстерската поредица. 3D дизайнер, който е работил за индийския офис на Rockstar, за кратко включи Grand Theft Auto VI в своето резюме, вероятно намеквайки, че работата по новата игра вече тече с пълна пара.

Според професионалната му биография Бибин Майкъл е работил по модели на оръжия, превозни средства и нива за вече излязлата Grand Theft Auto V и предстоящата Grand Theft Auto VI, която Rockstar още не е обявила. По-точно той споделя как е създал концептуални модели на превозни средства на базата на реално съществуващи марки. Нещо повече, във финалните надписи на Red Dead Redemption 2 има благодарност към дизайнера, което потвърждава, че е работил за Rockstar.

Преди това в кариерата си той е бил част от разработката на Dirt Rally, Grid и поредицата F1.

През 2017 г. резюмето на актьора Тим Неф също разкри, че той е извършил motion capture записи за Grand Theft Auto VI.

Имайки предвид че следващото конзолно поколение най-вероятно ще стартира от есента на 2020 г., идеята за Grand Theft Auto VI като премиерно заглавие изглежда доста вълнуващо, но засега ще трябва да изчакаме Rockstar да направи анонса, преди да можем да бъдем сигурни в каквото и да е.