Миналата година Microsoft закупи компанията майка на Bethesda ZeniMax за 7.5 милиарда долара. След като европейските регулатори одобриха сделката преди броени дни, шефът на Xbox Фил Спенсър потвърди, че връщане назад няма и всичко е финализирано.

Какво означава това за игрите на Bethesda и вероятността да ги видим на конзолите на Sony и Nintendo? В свое интервю сега Спенсър подчертава, че Xbox, PC и Game Pass не само си остават „най-добрите места да играете новите игри на Bethesda“, но е възможно дори тези платформи да останат единствен дом за някои бъдещи игри на Bethesda.

„Нашият ангажимент е преди всичко към Xbox геймърите и в бъдеще някои нови игри на Bethesda ще бъдат ексклузивни за Xbox и PC геймърите“, казва той.

С други думи, не се учудвайте, ако в някакъв бъдещ момент Bethesda обяви игри, които ще бъдат ексклузивни за тези платформи. Що се отнася до това, от кои поредици могат да идват те, никой все още не знае, но потенциални кандидати са хитовете Doom, Fallout, Wolfenstein и The Elder Scrolls. 

Снимка: Bethesda

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

Тагове: