Според доклад на Insider Gaming, Ubisoft трябва да пусне Assassin's Creed Mirage през август 2023 г., след като играта беше отложена два пъти вътрешно.

Очевидно все още не е обявено нищо официално и докладът казва, че датата все още подлежи на промяна, но отбелязва, че играта първоначално трябваше да излезе по-рано следващата година. Това трябва да бъде последната игра на Assassin's Creed за конзоли от отишлото си поколение и се спекулира, че това е причината тя да бъде отлагана вече два пъти.

Assassin's Creed Mirage в момента се разработва за PS4, PS5, PC, Xbox Series X/S и Xbox One, като засега Ubisoft само потвърждава, че играта ще стартира през 2023 г.

Играта се връща към най-ранните части във франчайза на Assassin's Creed, тоест избягва голяма част от RPG механиката на последните игри в полза на стелт и паркур система, вдъхновена от AC Unity.

В Assassin's Creed Mirage главната роля ще играе Basim, който преди това се е появявал в Assassin's Creed Valhalla, докато си проправя път из потайностите на Багдад по време на ислямския Златен век в ново приключение, което ще включва елементи от арабската и мюсюлманската митология.

Снимка: Unsplash

Виж още: До голямото завръщане на Ubisoft в Steam остава малко