Sony Interactive Entertainment обяви, че портативната система за дистанционна игра с името Project Q е официално озаглавена PlayStation Portal и ще се продава на цена 199.99 долара.

PlayStation Portal има външния вид на контролера DualSense и включва 8-инчов LCD екран, който може да показва 1080p образ при 60 FPS. Устройството използва Wi-Fi, за да се свърже с вашия PS5, което ви позволява да играете поддържани игри на портативното устройство.

"PlayStation Portal е идеалното устройство за геймъри в домакинства, в които може да се наложи да споделят телевизора в хола или просто искат да играят PS5 игри в друга стая на къщата", казва гигантът.

На практика PlayStation Portal ще се свърже дистанционно с вашия PS5 чрез Wi-Fi, така че ще можете бързо да преминете от игра на PS5 към PlayStation Portal. PlayStation Portal може да играе поддържани игри, които са инсталирани на вашата PS5 конзола и използват контролера DualSense.

За съжаление PS Portable няма да ви позволи да стриймвате игри, които в противен случай изискват абонамент за PS Plus Premium; с други думи, за да използвате устройството, трябва да притежавате PS5.

За да сме наясно, Portal не прави нищо ново по същество. Отдалечената игра съществува още от ерата на PS3, като ви позволява да предавате поточно игри от конзолата си към джобно устройство, смартфон, таблет, PC и Mac. Въпреки това Remote Play никога не е било идеално изживяване - или правите компромис с визуалното качество, настройките за управление, ергономичността, или с всичко изброено. Можете да го направите, но не е много удобно.

Целта на PlayStation Portal е да премахне тези проблеми и да направи дистанционната игра лесна. Системата може да направи нещо, което другите устройства за отдалечена игра не могат: да събуди PS5 само като го включи, за да е готов за работа. Дизайнът му по същество използва стандартен контролер DualSense, разрязва го наполовина и поставя тези две ръкохватки за контролера отстрани на 8-инчовия 1080p LCD дисплей. Определено е малко странно, когато сте свикнали с по-особено изглеждащите дизайни на сегашните джобни устройства като Nintendo Switch и Steam Deck на Valve, но също така е по-лек от всяко от тях, като все още ви предоставя голям екран и пълноразмерни контроли.

Снимка: Sony

Виж още: От 200 MP до 440 MP: Samsung работи върху извънземни сензори за камери

 

Тагове: