Докато очакваме повече официална информация за предстоящия преносим геймърски компютър ASUS ROG Ally по-късно тази седмица, ново изтичане на информация твърди, че устройството ще бъде по-скъпо, когато се продава в Европа.

Според известния интернет източник Роланд Куандт в Twitter цената на ROG Ally от по-висок клас (с чип AMD Z1 Extreme и 512 MB памет) ще бъде 799 евро в Европа. Това е много по-висока цена от най-скъпата версия на преносимия геймърски компютър Steam Deck на Valve, който струва 679 евро.

Това може да навреди на продажбите на базираната на Windows 11 ROG Ally в Европа. Въпреки че няма потвърждение за цените в САЩ, предишни изтичания на информация твърдят, че версията от по-нисък клас ще струва 599.99 долара, а моделът от по-висок клас ще бъде на цена 699.99 долара. Това е далеч по-достъпно от това, което се съобщава в момента за ентусиастите в Европа.

Разбира се, нито една от тези цени не е официална, така че е възможно ASUS да направи промени в последния момент. Компанията планира да проведе виртуално събитие за ROG Ally, което трябва да включва информация за предварителните поръчки и действителна дата на пускане на пазара, заедно с цените, в четвъртък, 11 май.

Снимка: ASUS

Виж още: AMD Ryzen 7840U бие Apple M2 и може да бъде в следващия ви олекотен геймърски лаптоп

 

Тагове: