Слухове за ъпгрейдната версия на Nintendo Switch дойдоха от един неочакван източник: индустрията за дисплеи. Изпълнителният директор на компанията Universal Display Corporation Стивън Абрамсон сподели пред инвеститори, че Nintendo е избрал OLED дисплей за своя нов Switch Pro поради отличния контраст и бързата реакция на пикселите.

Не е ясно колко достоверна е информацията на Абрамсон по отношение на новия Nintendo Switch. Той споменава Nintendo Switch Pro като част от презентацията си за намиращия се във възход пазар на устройства с OLED панели, сред които са още новият Dell XPS 13 и серията Samsung Galaxy Book Pro. Без друга информация трябва да признаем, че изказването звучи интересно, особено когато идва от човек, който е на „ти“ с OLED технологията.

По този начин се потвърждава задочно слух, който твърдеше, че Nintendo ще даде на новия Switch 7-инчов OLED панел от Samsung като ъпгрейд на сегашния 6.2- инчов LCD екран. Успоредно с това се твърди, че новият Nintendo Switch ще използва нов чипсет на Nvidia, който ще предложи 4К резолюция при връзка с телевизор и ще ъпскейлва 1080р игрите до по-високата резолюция.

Nintendo не е потвърдил OLED Switch и няма гаранция, че ще го видим преди края на годината, ако изобщо съществува. Неговата поява обаче няма да е изненада, ако Nintendo иска да запази Switch релевантен в ерата на 4К гейминга от PS5 и Xbox Series X.


Снимка: Android Authority

Виж още: Cross-Play заглавия, които може да играете с приятели на всякакви платформи