По традиция игрите от серията Assassin’s Creed са самостоятелни и със силен акцент върху сингъл кампанията. Разбира се, това не носи толкова пари, колкото Ubisoft би искала, и нов слух разкрива, че компанията разработва Assassin’s Creed Infinity: проект, който превръща историческата екшън поредица в онлайн услуга като Grand Theft Auto Online. Вместо да играете предимно сами в един исторически период, играта ще ви събира с други играчи в различни епохи, които ще растат и еволюират с времето. 

С други думи, така ще имате по-сериозна причина да продължите да играете – и да плащате, разбира се – по-дълго време за разлика от сега, когато Assassin’s Creed игрите разчитат най-много на DLC пакетите и нови части.

Според слуха отделните игри в рамките на Assassin’s Creed Infinity ще имат собствена визия, но ще бъдат свързани в обща вселена. 

Ubisoft потвърди, че Assassin’s Creed Infinity съществува, но се въздържа от повече детайли с изключение на това, че проектът е насочен към онези играчи, които искат по-всеобхватен подход към поредицата. Наскоро компанията обедини своите студиа в Монреал и Квебек, за да засили ресурса зад Assassin’s Creed, като водеща роля ще има екипът в Квебек.

Снимка: Ubisoft

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера