2014 г. беше шантава за франчайза Call of Duty. Тогава се появи Advanced Warfare, която ни даде научна фантастика и абсурдно неистова мобилност в сравнение с предишни игри. Освен това ни подари и прочутата реплика „Натиснете F, за да отдадете почит“, въплъщението на Кевин Спейси като герой и желание да се върнем към по-традиционната атмосфера на Call of Duty. Сега явно същата тази игра ще има продължение. Студиото Sledgehammer Games е представило продължение на Call of Duty: Advanced Warfare, което се твърди, че се очаква през 2025 г.

Новините за продължението на Call of Duty: Advanced Warfare идват от WhatIfGaming, които споделиха предполагаеми подробности за зелената светлина за проекта. Твърди се, че Sledgehammer Games е трябвало да разработи Call of Duty заглавие за 2025 г., след Treyarch, който ще разработи своя собствена нова част в поредицата за 2024 г. Според доклада Sledgehammer първоначално е искало да продължи продължение на историята, представена в Call of Duty: Vanguard. За съжаление слабият прием отблъсна Sledgehammer от преследването на тази идея. Вместо това разработчикът е съставил предложение за това, което може да се счита за Advanced Warfare 2.

Call of Duty: Advanced Warfare беше важен ход за поредицата. С нея тя се насочи към територията на научната фантастика, където играчите участват в битки, пълни с футуристични технологии и оръжия. Въпреки всичко, което направи, тя си спечели прилично комерсиално представяне, но сякаш не можа да достигне високите критерии, които поредицата обикновено задава.

Като геймплей това също беше много бърза Call of Duty игра, в която играчите използваха екзокостюми, за да получат различни тактически предимства. По-нататъшни игри Call of Duty като Infinite Warfare и Black Ops 3 и 4 разшириха тази мобилност до точка, в която играчите копнеят за по-класическа кампания, която им беше предоставена с ремастер на Call на Duty 4: Modern Warfare през 2016 г.

Ако слуховете са верни, ще бъде интересно да видим какво прави Sledgehammer Games с връщането към сюжета и геймплея на Advanced Warfare.

Снимка: Unsplash

Виж още: Call of Duty ще радва PlayStation геймърите поне няколко години напред

 

Още от Play