След години чакане играчите на персонални компютри получават отговор на молитвите си. Sony току-що потвърди Ghost of Tsushima за PC, с което окончателно се отърва от ексклузивността за PlayStation, започнала през 2020 г. с пускането на PlayStation 4. Този порт ще донесе на PC играчите изданието Director's Cut от 2021 г., в което има разширения на историята и мултиплейъра, японски диалози и още функции.

Първоначално разработен от Sucker Punch Productions за PlayStation, PC портът на Ghost of Tsushima се осъществява от вътрешното студио за портване на Sony Nixxes Software.

"Ние в Nixxes сме развълнувани да си сътрудничим с талантливия екип на Sucker Punch Productions, който създаде това признато от критиката екшън приключение с отворен свят", казва Джулиан Хюибрегтс от Nixxes. "Развълнувани сме да представим историята на Jin на нова аудитория и да пренесем това заглавие на Sucker Punch за PC за първи път."

Макар че системните изисквания все още не са разкрити, в публикацията в блога за обявяване са описани някои от ексклузивните функции за PC, които ще бъдат включени в това издание. Това включва поддръжка на ултрашироки монитори с резолюции 21:9, 32:9 и 48:9 и поддръжка на контролера DualSense, който осигурява тактилна обратна връзка и адаптивни спусъци.

Nixxes също така добавя в проекта почти всички технологии за увеличаване на мащаба и генериране на кадри, достъпни в момента. При пускането на пазара ще бъдат налични Nvidia DLSS 3, AMD FSR 3 и Intel XeSS, които ще помогнат за увеличаване на честотата на кадрите.

РС портът включва допълнителен режим Kurosawa Mode, който прави играта черно-бяла като филмова лента, както и мултиплейър режима Legends.

Ghost of Tsushima Director's Cut излиза на 16 май в Steam и Epic Games Store. Предварителните поръчки вече са достъпни за 59.99 долара.

Снимка: Sucker Punch

Виж още: HONOR Magic6 Pro: новата магия (РЕВЮ)

 

Тагове:
Още от Play