Цената на Nintendo Switch 2 се очаква да бъде между 399 и 499 долара, въпреки че на теория Nintendo може да предложи дори по-ниска цена - 349 долара.

Макар че Nintendo не е потвърдила официално съществуването на платформата, за предполагаемия наследник на Nintendo Switch - в момента наречен Nintendo Switch 2 - се говори и пише много. Вече съобщихме за предполагаемите спецификации на платформата, за която се твърди, че ще включва NVIDIA T239 SOC с графичен процесор NVIDIA Ampere с 1280 ядра. В нов видеоклип от YouTube канала Moore's Law is Dead тези спецификации наистина се смятат за най-логични. Във видеото известният профил представя информация от източници в NVIDIA, които твърдят, че според слуховете 8NM технологичният възел на Samsung ще бъде идеалното решение за Switch 2.

"Не съм толкова близък до проекта, но мога да кажа, че 8 nm на Samsung е перфектно решение за Nintendo", гласи предполагаемото изказване на един от източниците на NVIDIA. "Това е възелът с най-ниска цена/транзистор на пазара и не се очаква да бъде толкова конкурентен по отношение на капацитета, колкото по-модерните възли през следващите няколко години. Също така не забравяйте, че със 128-битовия LPDDR5 Nintendo реално може да избере 8 GB, 12 GB или 16 GB капацитет за SOC, който проектирахме за тях."

Друг източник от NVIDIA споменава, че статията на Digital Foundry от миналата година за възможния хардуер на Switch 2 е почти "напълно правилно обобщение на това, което е вярно за чипа в Switch 2". Интересното е, че този източник също така споменава, че AMD е искала да проектира архитектурата за наследника на Switch, но в крайна сметка е загубила наддаването от NVIDIA.

Очевидно хардуерът на Switch 2 е готов от няколко години, но се твърди, че Nintendo просто изчаква настоящите модели Switch да излязат от рафтовете, преди да го пусне. "Всъщност хардуерът и софтуерът са готови от много дълго време и топката е изцяло в тяхното поле от години насам по отношение на това кога искат да пуснат на пазара."

Що се отнася до цената на Nintendo Switch 2, Moore's Law is Dead отбелязва, че Nintendo вероятно няма да вземе решение за цената на платформата близо до пускането ѝ на пазара, но сравняването на предполагаемия хардуер в Switch 2 със сравним лаптоп с мобилен графичен чип NVIDIA RTX 2050 подсказва, че Nintendo вероятно ще определи цена между 399 и 499 долара. "Ако трябва да бъда честен, ако Nintendo иска да бъде агресивна, вероятно би могла да определи цена на това нещо от 349 долара и все още да има лека печалба, но мисля, че 399 - 499 долара е това, което е най-вероятно."

Снимка: Unsplash

Виж още: PlayStation 6 се планира като най-мощната конзола от своето поколение

 

Тагове:
Още от Play