Специалистите от iFixit разглобиха DualSense контролера, за да се запознаят с дефекта, при който единият му стик започва да се движи, без да го докосвате. Според тях DualSense има едва 417 часа функционален живот, след което може да очаквате появата на различни дефекти.

В последно време много геймъри се оплакват от липсата на прецизност в аналоговите стикове на DualSense и дори заведоха колективен иск срещу Sony.

DualSense използва стандартни материали, които се намират и в предишния DualShock 4 контролер, и на този етап може би са морално остарели. Компанията ALPS, която произвежда тези компоненти, очаква оперативен живот на въртящата част на аналоговите стикове от 2 000 000 цикъла и 500 000 цикъла на натискане.

Контролерът е тестван в реален сценарий с Call of Duty: Warzone, която е и игра с високо натоварване на стиковете, и анализът показва, че DualSense може да издържи само 417 часа игра, преди стресът да започне да се проявява.

В резултат iFixit прогнозира, че използването на DualSense само по два часа на ден ще доведе до видимо износване на компонентите на аналоговия стик само за 7 месеца. Имайки предвид, че PlayStation 5 излезе на пазара през ноември 2020 г., мрачната прогноза е, че по-запалените геймъри ще се сблъскат с проблеми със своя DualSense още през май.

Снимка: Sony

Виж още: Google ще добави над 100 игри в Stadia тази година

Тагове: