Според анализатори Sony може да подготвя PlayStation 5 Pro за пускане на пазара тази година в очакване на премиерата на Grand Theft Auto VI през 2025 г. Sony очевидно се надява, че пускането на пазара ще създаде нов интерес към PS5 сред потребителите и ще подготви Grand Theft Auto VI, което ще се появи през 2025 г., и може би ще използва подобрения хардуер в PS5 Pro.

Коментирайки евентуалната предстояща конзола, Серкан Тото, главен изпълнителен директор на Kantan Games, заяви пред CNBC:

"Изглежда, че има широк консенсус в гейм индустрията, че Sony наистина подготвя пускането на PS5 Pro през втората половина на 2024 г. И Sony ще иска да се увери, че има готов страхотен хардуер, когато GTA VI се появи през 2025 г. - премиера, която ще бъде изстрел в рамото на цялата гейминг индустрия".

Тъй като PlayStation 5 стартира през 2020 г., компанията вече пусна по-тънката версия на конзолата. Според CNBC изданието Pro може да отбележи значително подобрение в сравнение с предишните версии.

Прогнозата за нова актуализация на конзолата идва само седмица след като Sony намали прогнозата си за продажбите на PS5. Японската компания заяви, че за фискалната година, която приключва през март, ще бъдат продадени 21 млн. единици вместо 25 млн. По време на разговора за приходите на компанията един от нейните ръководители заяви, че фирмата очаква постепенно намаляване на продажбите на устройства от следващата фискална година.

Идеята, че доставките ще намалеят през следващите години, едва ли е изненадваща. В крайна сметка Sony ще пусне нова конзола и тази дата все повече наближава, така че хората може би ще отлагат покупката си. Освен това трябва да вземем предвид нарастващия брой хора, които вече са направили покупка.

Ако Sony наистина пусне PS5 Pro тази година, ще бъде интересно да видим дали тя ще успее да съживи интереса на публиката към линията PS5.

Снимка: Unsplash

Виж още: Intel Core i9-14900KS става първият процесор, който минава бариерата от 6 GHz

Тагове:
Още от Play