Ако някога сте искали да знаете колко издръжлив е Steam Deck, не се чудете повече, тъй като някой е подложил на изпитание издръжливостта на портативния компютър за игри. Трябва обаче да ви предупредим, че процесът може да ви накара да потръпнете физически от болка (повярвайте ни, гледането на видеото е доста трудно, особено като знаем и недостига на джаджата).

Модел на Steam Deck от 512 GB стана жертва на мъчителния тест за издръжливост на прочутия YouTube потребител Зак Нелсън (известен още като JerryRigEverything), в който преносимата джаджа на Valve издържа изпитание с нож за кутии и джобна запалка. Колкото и болезнено да звучи това, прецизното унищожаване в ръцете на Нелсън предоставя уникална представа за физическия облик на устройството.

Вземайки набор от параметри за твърдост по скалата на Mohs, с които работи по дисплея на Steam Deck, Нелсън показва, че е необходима прилична сила, за да се повреди антирефлексното стъкло, но „абразивното“ покритие може да затрудни отстраняването на щетите на повърхността. Екранът обаче успя да се отърве от всякакви опити за счупване чрез огъване или огъване както отзад, така и отпред.

Обръщайки своите остри и заострени инструменти към предимно пластмасовото шаси на Steam Deck, Нелсън прерязва бутоните A, B, X и Y на устройството, за да разкрие, че надписът е инкрустиран в цялата лъскава пластмаса. Така че всички притеснения, че те биха изчезнали с течение на времето, трябва да бъдат забравени.

Останалата част от корпуса обаче не е толкова добра и се разпада по-бързо от амбициите на Valve да доминира на пазара със Steam машини. Като цяло Steam Deck изглежда като подходящо издръжлива машина, но вероятно е най-добре да го държите в калъфа за носене, вместо да го хвърляте небрежно в раницата си.

Снимка: YouTube

Виж още: Заместникът на Мъск предвижда посещения на Марс в рамките на следващите 10 години

Още от Play