През миналата година Naughty Dog постави блестящия завършек на почти цяло десетилетие с приключенията на Нейтън Дрейк, пускайки Uncharted 4: A Thief's End. Тогава феновете бяха едновременно натъжени от края на серията, но и изпълнени с надежда в очакване на неизбежното продължение на The Last of Us.

Действително втората част на шедьовъра бе анонсирана по време на PSX през декември 2016 г., но оттогава за нея не сме чули почти нищо. На практика единственото, което знаем, е, че събитията в нея ще се развиват поне пет години след края на оригиналната история, както и че Ели ще бъде нейна главна героиня.

За съжаление обаче ще трябва да се въоръжим с търпение, тъй като работата по играта напредва бавно. Това признава говорителят на Naughty Dog Арне Майер, според когото причината е в едновременната работа по самостоятелния експанжън Uncharted: The Lost Legacy и The Last of Us Part 2.

"Голяма част от екипа ни мина направо от The Last of Us в Uncharted 4 и сега в Lost Legacy и тези момчета се нуждаят от почивка", признава той.

"The Last of Us 2 още не е в пълна фаза на продукция."

С други думи стискаме зъби и чакаме. Сигурен съм, че ще си заслужава.

Тагове: